Lübnan'da Cumhurbaşkanı Adayından Hizbullah'a Övgü

Lübnan'da Hizbullah'ın da içinde bulunduğu 8 Mart siyasi bloğunun cumhurbaşkanı adayı Avn, Hizbullah'ın Suriye'deki askeri müdahalesinin Lübnan'ın güvenliğini sağladığını belirterek Hizbullah'a teşekkür etti.

Lübnan'da cumhurbaşkanı adayı Mişel Avn, Hizbullah'ın Suriye'deki askeri müdahalesinin Lübnan'ın güvenliğini sağladığını belirterek, Hizbullah'a teşekkür etti.

Lübnan'daki siyasi bloklardan 8 Mart bloğunun cumhurbaşkanı adayı ve Ulusal Özgürlük Hareketi Lideri Mişel Avn yerel bir televizyona yaptığı açıklamada, Hizbullah'ın Suriye'deki müdahalesiyle Lübnan'ın sınırlarını koruduğunu söyledi.

Avn Suriye'de 300 binden fazla sivilin ölümünde ve milyonlarca kişinin yerinden edilmesinde rejim güçleri ile aynı safta bulunan Hizbullah için 'Ordumuz, sınırları korumak için yeterli donanıma ve sayıya sahip değil. Hizbullah bu görevi iyi niyetli bir şekilde yapıyor çünkü tehlike altındayız' diye konuştu.

Cumhurbaşkanı adayı Avn, Lübnan topraklarında savaş halinin yaşandığını belirterek, Lübnan'ın sınırlarını korumak için Hizbullah'a ihtiyacı var' dedi.

Lübnan'daki 8 Mart siyasi bloğunda Suriye'nin Madaya beldesini rejimle beraber abluka altında tutarak belde halkını temel gıda maddelerinden yoksun bırakan Hizbullah, Emel Hareketi, Hristiyan Maruni Ulusal Özgürlük Hareketi, Suriye Sosyalist Milliyetçi Partisi ve Ermeni Taşnak Partileri bulunuyor.

8 Mart bloğunun cumhurbaşkanı adayı Ulusal Özgürlük Hareketi lideri General Mişel Avn Lübnan'ın 1975 ve 1990 tarihleri arasındaki kanlı iç savaşında Lübnan ordusunda komutandı. General Mişel Avn (80) ilerleyen yaşına rağmen adaylığını devam ettiriyor.

Lübnan'da mayıs 2014'te görev süresi dolan Mişel Süleyman'ın yerine siyasi anlaşmazlıklar ve bölgesel gelişmeler nedeniyle 21 aydır yeni cumhurbaşkanı seçilemiyor. Geçen haftalarda, 34'üncü oturumda toplantı yeter sayısı sebebiyle gerçekleştirilemeyen cumhurbaşkanı seçimlerinin bir sonraki oturumunun 8 Şubat'ta yapılacağı açıklanmıştı.

Kaynak: AA