Bursa'da Göçmen Kaçakçılığı

Minibüs şoförü, bir sürücüyle tartışınca yasa dışı yollardan Yunanistan'a geçmek isteyen 34 Afgan kaçak yakalandı.

Bursa'da başka bir sürücüyle tartışan ve ihbar üzerine gelen polisi görünce kaçan sürücünün olay yerinde bıraktığı minibüste yasa dışı yollardan Yunanistan'a geçmek isteyen 34 Afgan kaçak yakalandı.

Alınan bilgiye göre, Kükürtlü Mahallesi Zübeyde Hanım Caddesi'nde 34 LV 5689 plakalı minibüs şoförü ile bir otomobil sürücüsü arasında yol verme meselesi sebebiyle tartışma çıktı. Tartışmanın büyümesinin ardından otomobil sürücüsü 155 polis imdat hattını arayarak yardım istedi. Polis, verilen adrese gelince ismi öğrenilemeyen minibüs sürücüsü kaçtı.

Polis ekipleri, olay yerinde bırakılan minibüste, aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 34 Afgan kaçak olduğunu belirledi. Kaçakları taşıyan minibüs, Çekirge Polis Merkezine getirilirken, araçta birçok can yeleği de bulundu.

Kaçakların polise, İran üzerinden Türkiye’ye girdiklerini ve kişi başı 2 bin dolar karşılığında insan tacirleri tarafından önce İstanbul’a daha sonra Bursa'ya getirildiklerini, İzmir’den botlarla Yunanistan’a geçmeyi planladıklarını söyledikleri öğrenildi.

İfadelerinin ardından hastanede sağlık kontrolünden geçirilen kaçakların yemek ve ilaç ihtiyaçları polisler tarafından karşılandı.

Öte yandan, bazı kaçakların polislere ''Bizi Afganistan’a geri göndermeyin, orada bizi öldürecekler'' dediği bildirildi.

Kaçaklar, işlemlerin ardından sabah saatlerinde önce Yabancılar Şubesine, buradan da Göç İdaresine teslim edilecek. Polisin, kaçan minibüs şoförünü yakalamak için başlattığı çalışma sürüyor.
Kaynak: AA