Bekara Ev Verilmeli

Kırklareli’ne bağlı Babaeski ilçesinde emlak işiyle uğraşan Nevzat Arslan, bekar, öğrenci ve dul olan kimselere ev vermeyen yada ev yok diyen kişilere karşı olduğunu belirterek, “Ben fikren de bekara ev verilmemesini gerektiğini söyleyenlerin karşısındayım” dedi.

Bekara Ev Verilmeli
Dul, evli ve bekar diye bir şeyin olmadığını söyleyen Arslan, “Önemli olan insanın ruhunda olan veya öyle bir terbiyeyi almış ise, evi kullanmayı ailesinden kapmasıdır. Biz de öğrenciydik, o şekilde kullanmadık. Baktık temizledik boyadık. Tanımadan ön yargı oluşuyor. Bekara ev vermem anlayışı yanlış. Öyle bekar var senin evli çiftinden belki eve daha iyi bakacak. Öyle de evliler var senin evini perişan edip çıkıyor. Ön yargılı bakılmaması lazım" diye konuştu.

“BEN FİKREN DE BEKARA EV VERİLMEMESİNİ GEREKTİĞİNİ SÖYLEYENLERİN KARŞISINDAYIM”

Bekara ev vermeyenlerin fikrine katılmadığını ifade eden Arslan, "Dolayısıyla da ben fikren de bekara ev verilmemesini gerektiğini söyleyenlerin karşısındayım. Bekara da ev verilmeli. Onunla ilgili gerekirse sözleşmeli yaparsın. Sözleşmenin akitlerini ona göre uygun koyarsın. Güvensizlik söz konusu gerekli prosedürlerini al. Mesela ailesini kefil edersin sözleşmeye. İlle senin evine zarar verirse de, neticede aileden onu talep edersin. Yöreden tanıdık kişilerden kefil istersin. Ama ben vermem diye baştan kestirip atmazsın” dedi.

Bekara ev vermem diyenlerle karşılaştığını söyleyen Arslan, “Genelde erkekler için ön planda. Erkek öğrenciler için veyahut bekara ev verecek olanları sunuyoruz. Baştan ben vermem diyenleri o evi sunmuyoruz. Ama bazı insan diyor benim için fark etmez, ben verebilirim diyor. Onları direkt o şekilde sunabiliyoruz. O görüşte olan insanlar bir şeyi bahane edip vermeyebilirler. Kısacası kiraya veren ev sahibinin ön yargısı içinde varsa, kanun da çıksa bazı şeyler bulup buna kanunun açıklarını bahane edebilirler. Yine bekara evi vermeyebilirler diye düşünüyorum. Ama biraz etkili olabilir. Yüzde yüz olmasa da etkisi olabilir. Korkar cezadan beni şikayet eder deyip etkisi olabilir” ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA