'Muğla Üzerine Makaleler' Kitabı Tanıtıldı

Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin Kültür Yayınları kapsamında Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ali Abbas Çınar’ın “Muğla üzerine makaleler’ kitabının tanıtımı yapıldı. Muğla Büyükşehir Belediyesi hizmet binasında yapılan tanıtıma Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün ve Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş ve davetlilere katıldı.

'Muğla Üzerine Makaleler' Kitabı Tanıtıldı
Tanıtımda konuşan Yrd. Doç. Dr. Çınar, bugüne kadar Muğla üzerine değişik araştırma kitapları yazdığını, geçmişte Muğla Belediyesi’nin, bugün de Büyükşehir Belediyesi’nin kendisine bu konuda büyük katkılarının olduğunu söyledi.

Muğlalı olmadığını fakat kendisini Muğla’nın bir parçası olarak gördüğünü belirten Çınar, “Kitapta Muğla’nın değişik ilçelerinde makale yazan birçok değerli ismin makaleleri yer alıyor. Kendilerinden bu konuda izin aldık ve bu yazılı belgeler Muğla’nın kültür tarihine büyük katkısının olacağını düşünüyorum” dedi.

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, Ali Abbas Çınar ile daha önce Kültür Yayınları kapsamında Muğla Belediyesi olarak iki kitap yayınlandığını, bu kitapların Muğla adına önemli bir kültürel katkı sağladığını söyledi.

Başkan Gürün, “Bu kitap, Muğla’ya bakış açımızı ve Muğlalının Muğla’ya tanıması ve anlaması açısından önemli. Muğlalıların her ilçemizin değerlerini bilmiyorsa, oraları gezmemişse İzmir’deki bir vatandaşın gördüğünden belki daha az bir ışık ve renkle görüyoruz demektir. Biz her ilçemizi diğer ilçelerimizde yaşayan hemşehrilerimizi tanıtmayı, göstermeyi, öğretmeyi ve ortak değerlerimizden zevk almayı sağlamamız lazım. Bu kitap bunlara katkı açısından önemli. Bu kitapta değişik yazarlarımızın makaleleri var. Bu kitapta olabildiğince tüm ilçeleri tanıtan ve ilçelerle ilgili olan makaleleri, birbirimize anlatacak farklı güzelliklerimizi ortaya koymaya çalıştık. Muğla’nın yetiştirdiği insanlar ve o değerler ile ilgili bilgiler vermeye çalıştık. Hepimizin görevi Muğla’yı Karia ve Likya medeniyetlerinden gelen iki medeniyet, ayrıca Menteşe ve Teke yöresi olarak iki ayrı yöreyi insan, örf, adet, davranış ve kültürel farklılıklarını, zenginliklerini tanımamız ve bu tüm değerlerin sahibi coğrafyanın mensubu olarak keyif almamız gerekir. Bu konuda herkesin buna çok dikkat etmesi ve bu konuda özen göstermemiz lazım” dedi.

Kaynak: İHA