Keçiörenliler'den, Hakkarili Şehit Teğmen'e Türk Bayraklı Yas

Hakkarili Şehit Teğmen Abdulselam Ötak’ın terör örgütünden korumak amacıyla 11 kardeşinden 9’u için Ankara Keçiören’de kiraladığı evin bulunduğu sokaktaki vatandaşlar, yaşanan terör olaylarına tepki göstermek için balkonlarına Türk bayrakları astı.

Genelkurmay Başkanlığının yürek burkan hikayesini paylaştığı Diyarbakır Sur’da şehit olan Hakkarili şehit Jandarma Teğmen Abdulselam Öztak’ın Ankara Keçiören’de yaşayan kardeşleri, Hava Kuvvetleri Komutanlığına ait özel bir askeri uçak ile Hakkari’ye götürüldü. Şehit Teğmen’in yaşları büyük olan 6 kardeşine ağabeylerinin şehit olduğu haberi verilirken, 3, 5, 7 ve 9 yaşlarındaki küçük kardeşlere Hakkari’ye sömestr tatili için gittikleri söylendi.

Terör örgütünden zarar görmemeleri için 11 kardeşinden 9’unu Ankara’ya getiren Şehit Teğmen Öztak, teğmenlik görevinden kazandığı para ile en büyüğü 23 yaşında olan kardeşlerine Keçiören’de bir ev kiralamış, onların masraflarını karşılamaya çalışıyordu.

Şehit Teğmen’in kardeşlerinin yaşadığı apartmandaki komşuları, Hakkarili kardeşlerinin çok iyi insanlar olduklarını söyleyerek, 23 yaşındaki ablalarının diğer kardeşlerini okula getirip götürdüğünü, kendi hallerinde insanlar olduklarını söylediler. Şehit Teğmen’in kardeşlerinin yaşadığı Keçiören’de mahalle sakinleri de yaşanan terör olaylarına tepki göstermek amacıyla balkonlarına Türk bayrakları astı.
Kaynak: İHA