Almanya'nın Aalen Belediye'sinden Suriyelilere Okul

Almanya’nın Aalen Belediyesi tarafından Hatay’ın Reyhanlı ilçesindeki Suriyeliler için 24 derslikli okul yapılıyor.

Almanya'nın Aalen Belediye'sinden Suriyelilere Okul
Okulun temel atma törenine, Almanya Aalen belediye Başkanı Thilo Rentschler, Alman Sosyal Demokrat Parti Grup Başkanı Claus Schmiedel, Hatay Vali yardımcısı Fahrettin Göncü, Büyükşehir Belediye Başkanı Doç Dr. Lütfü Savaş, Reyhanlı Kaymakamı Tuncay Dursun, Belediye Başkan vekili Mehmet Çüter, diğer yetkililer katıldı.

Küme Evler Mahallesinde yapımına başlanılan 720 öğrenci kapasiteli 24 derslikli ve iki katlı betonarme okulun temel atma töreninde konuşan Almanya Aalen Belediye Başkanı Thilo Rentschler, Hatay’da olmaktan çok memnun ve mutlu olduğunu söyleyerek, “Eyaletten gelen meclis üyelerimizle Reyhanlı’da Suriyeliler için hazırladığımız proje için buradayız. Bizim Hatay’la kardeş şehirliğimiz 20 yıldır sürüyor. Sadece haklar arasındaki bağlar değil aynı zamanda burada bulunan sığınmacıları da destekleyip bu projeye başvurduk. Alman Sosyal Demokrat Parti Grup Başkanı Claus Schmiedel’e projeyi anlattım. 6 ay içerisinde 300 bin Euro’luk proje fikirden üretime geçirildi. Size söz veriyoruz. 6 ay içerisinde bina tamamlanacak ve açılışa geldiğimizde takviye proje ile geleceğiz. Buradaki Suriyeli çocukların eğitim görmeleri bizim için büyük önem taşıyor. Sığınmacılara destek olacağız” dedi.

Açılışa katılan Alman Sosyal Demokrat Parti Grup Başkanı Claus Schmiedel ise yaptığı konuşmada, Türkiye’nin ve Almanya’nın sorunlara karşı birlikte hareket etmesinin önemine değinerek şöyle dedi;

“Sığınmacılara beraberce destekte bulunuluyor. Aslında çok üzücü bir durumdur. Sığınmacı insanların ihtiyaçları oldu. Türkiye’nin Avrupa Birliği’ne girişiminden bahsedilmesi için Avrupa ve Türkiye’nin aynı masaya oturması lazım. Onun için şimdi çok önemli adımlar atmamız gerekiyor. Hem bu krizi atlatabilmek ve hem de Suriyelileri barışa doğru adımlar atmak için çalışma yapılmalıdır. Sorun, Suriye’nin komşu ülkelerine ait bir sorun değil, aynı zamanda Avrupa ülkelerini de kapsıyor, bu uluslar arası bir sorundur. Sadece iktidarların değil halklarında meselesidir. Gelecekte daha farklı destek vermeye devam edeceğiz.”

Hatay Büyükşehir belediye Başkanı Doç Dr. Lütfü Savaş, biri Altınözü’nde olmak üzere kardeş şehir olarak 4 okul yaptırdıklarını söylerken, Hatay Vali yardımcısı Fahrettin Göncü de okul yapımını sağlayan Alman Aalen heyetine teşekkür etti.

Daha sonra Aalen heyeti ile Türk yetkililer okulun temel atma töreninde butona basarak ilk harcı attılar.

Kaynak: İHA