Alaplı Merkez Cami Yaptırma Ve Yaşatma Derneği Başkanı Uysal Açıklaması

'Vatandaşlarımızdan gelen talepler doğrultusunda şadırvana doğalgaz sistemi bağlatarak musluklara sıcak su verdik'.

ZONGULDAK – Alaplı Merkez Cami Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Ahmet Uysal, 'Vatandaşlarımızdan gelen talepler doğrultusunda şadırvana doğalgaz sistemi bağlatarak musluklara sıcak su verdik' dedi.

Uysal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, dernek olarak soğuk kış günlerinde cami cemaatinin sıcak suyla abdest alması için doğalgaz sistemi bağlattıklarını söyledi.

Şadırvana bağlanan sıcak suyun ardından cami cemaatinde artış gözlendiğini ifade eden Uysal, şöyle konuştu:

'Cemaatimiz soğuk kış günlerinde sıcak suyla abdest alarak sıcak bir ortamda namazlarını kılıyorlar. Şehir dışında gelen misafirlerde merkez camisini de namazlarını kılıyor. Şadırvandan sıcak su akması camiye olan ilgiyi de arttırıyor. Hem esnaflarımız hem de vatandaşlarımız sıcak sudan dolayı çok memnun, doğal gaz ve caminin elektrik giderlerini şadırvan tuvaletinden karşılıyoruz. Vatandaşlarımıza sıcak bir ortamda ibadetlerini yaptırabiliyorsak ne mutlu bize.'

Cami cemaatinden Recep Öztürk (65) ise 'Rahatsız olduğum için namazımı evde kılardım. Artık şadırvanda sıcak su ile abdestimi alarak namazımı kılıyorum. Yapanlardan Allah razı olsun' ifadesini kullandı.

Kaynak: AA