Prof. Dr. Turabi Yılın Türk Müziği Akademisyeni Seçildi

2. Itrı Türk Musikisi Ödülleri’nde Yılın Türk Müziği Akademisyeni Prof. Dr. Ahmet Hakkı Turabi seçildi.

Prof. Dr. Turabi Yılın Türk Müziği Akademisyeni Seçildi
Kocaeli Büyükşehir Belediye Konservatuvarı Türk Din Musikisi Bölümü ve Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Türk Din Musikisi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ahmet Hakkı Turabi, bu yıl ikincisi düzenlenen Itri Türk Musikisi Ödül töreninde Yılın Türk Müziği Akademisyeni ödülüne layık görüldü.

Prof. Dr. Ahmet Hakkı Turabi, ödülünü yakın zamanda vefat eden babası Mehmet Ali Turabi’ye ithaf etti.

TÖREN CEMAL REŞİT REY KONSER SALONU’NDA

Kültür Bakanlığı Güzel Sanatlar Müdürlüğü ve Beyoğlu Belediyesi’nin organize ettiği ve bu yıl ikincisi düzenlenen “Itrı Türk Musikisi Ödülleri” töreni önceki akşam Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda gerçekleştirildi.

Bu yıl 10 farklı kategori de gerçekleştirilen ödül törenine Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan’ın yanı sıra sanat, iş ve siyaset dünyasından çok sayıda ünlü isim katıldı.

ÖDÜLÜNÜ BABASINA İTHAF ETTİ

Törende Kocaeli Büyükşehir Belediye Konservatuvarı Türk Din Musikisi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ahmet Hakkı Turabi Yılın Türk Müziği Akademisyeni ödülüne layık görüldü.

Aynı zamanda Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Türk Din Musikisi Anabilim Dalı Başkanı olan Prof. Dr. Ahmet Hakkı Turabi, ödülünü; kendisine küçük yaşlardan itibaren mûsikî sevgisini kazandıran ve yakın zamanda vefat eden babası Mehmet Ali Turabi’ye ithaf etti.

200 KİŞİDEN OLUŞAN BÜYÜK JÜRİ

Doç. Dr. Murat Salim Tokaç, Doç. Dr. Cenk Güray, Prof. Dr. Gülçin Yahya Kaçar, Prof. Dr. Şehvar Beşiroğlu, Dr. Bülent Katkak, Oğuz Haksever, Mehmet Barlas, Yurdal Tokcan ve Fahrettin Yarkın’ın seçici kurul üyeliği görevini üstlendiği "Itri Türk Mûsikîsi Ödülleri", bilim, sanat, basın, edebiyat ve başka mesleklerin oluşturduğu çevrelere mensup yaklaşık 200 kişiden oluşan Büyük Jüri’nin oylarıyla belirlendi.
Kaynak: İHA