Kudüs Ve Filistin Destek Birliği Konferansı

Saadet Partisi Genel Başkanı Kamalak: 'İslam üzerine tam 20 haçlı seferi düzenlemiş olan Batılılardan İslam coğrafyasına hayır geleceğini ümit ediyor musunuz, neden evlat ve baba katilleriyle hemhal oluyorsunuz?'.

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) ile Uluslararası Öğrenci ve Gençlik Hareketleri'nin 'Kudüs'ü Hep Birlikte Özgürleştireceğiz' temasıyla düzenlediği 1. Kudüs ve Filistin Destek Birliği Konferansı başladı.

Bayrampaşa'Daki bir otelde gerçekleşen açılış töreninde Kur'an-ı Karim tilaveti, Türkiye ve Filistin milli marşlarının okunmasının ardından Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, davetlilere hitap etti.

Kamalak, İsrail'in kuruluşunun tarihi sürecini anlatarak, Sultan 2. Abdülhamid'in toprak taleplerine direnişini hatırlattı.

İsrail'i İslam dünyasının kalbine saplanmış bir hançer olarak niteleyen Kamalak, 'Ağlamanın sızlanmanın derde deva olması mümkün değil. İlacı bulmamız lazım. Bundan da önce uzman hekime başvurmamız lazım. Saadet Partisi olarak tarihi iyi okuduğumuzu düşünüyoruz' dedi.

Kamalak, İslam dünyasının tarihte 1. Haçlı Seferi, Moğol istilası gibi büyük yıkımlar yaşadığını belirterek, Osmanlı'nın yıkılışının da en büyük sıkıntılardan biri olduğunu kaydetti.

İslam ülkelerinin paralarının Batı bankalarında bulunmasını eleştiren Kamalak, şöyle devam etti:

'İslam üzerine tam 20 haçlı seferi düzenlemiş olan Batılılardan İslam coğrafyasına hayır geleceğini ümit ediyor musunuz, neden evlat ve baba katilleriyle hemhal oluyorsunuz? 'Kan dökülsün' demiyoruz. Saadet Partisi olarak, 'Gelin beraber olalım. Her şeyden önce küresel emperyalizm ve ırkçı siyonizm dünkünden daha beter' diyoruz. Servetinizi sömürüyor ve canlarınıza kast ediyor. Filistin işgal edilmeden önce de gizli gizli planlar yapıyorlardı.'

Kamalak, birçok İslam ülkesinde ırkçılığın ve mezhep farklılığı kavramının ortaya atıldığını değinerek, İslam alimlerinin tarih boyunca bu ayrılıklara dikkati çektiğini söyledi.

AGD ve Milli Gençlik Vakfı Genel Başkanı Salih Turhan ise Filistin'de, Gazze ve Kudüs savunmasında şehit olanlara Allah'tan rahmet diledi.

İstanbul'u İslam coğrafyasının kalbi olarak tanımlayan Turhan, başta toplantıya gelenler olmak üzere herkesin dilinde 'özgür Filistin' olduğunu dile getirdi.

Turhan, Müslümanlar olarak İsrail'in 1967 öncesi sınırlarına çekilmesini bile kabul edemeyeceklerini savunarak, '1. Dünya Savaşı öncesi Filistin İslam toprağıydı. İnşallah yeniden özgürleşecek ve İslam toprağı olacak. Peygamberler şehri olan Kudüs'ün hakimiyeti Müslümanlarda olmalıdır. Bu tevhit inancına sahip olmaktan gelen bir haktır. Peygamberlerin varisleri soylarından gelen değil, yollarından gelenlerdir. Kudüs, bir İslam şehridir ve mutlaka sahiplerine iade edilecektir' diye konuştu.

Hamas Siyasi Büro Başkanı Halid Meşal ile Başkan Yardımcısı İsmail Haniye de konferansa görüntülü mesaj gönderdi.

Toplantıda Faslı sanatçı Raşid Gulam da 'Aksa'ya gidelim' adlı şarkısını seslendirirken, Filistinli Alimler Birliği Genel Sekreteri Nasır Fadala da bir selamlama konuşması yaptı.
Kaynak: AA