Karşıyaka'nın Parkları Yenileniyor

Yeni yıl ile birlikte parklara yönelik yenileme çalışmalara hız verilen Karşıyaka’da modern oyun üniteleriyle çocukların yüzü güldü. 15 parka yepyeni oyuncaklar yerleştirilirken 4 park ise “engelsiz” hale getirildi.

Karşıyaka'nın Parkları Yenileniyor
Karşıyaka’da çocukların daha sağlıklı ve modern ortamlarda keyifle vakit geçirmelerini sağlamak amacıyla oyun parkları tek tek elden geçiriliyor. Karşıyaka Belediyesi son bir ayda gerçekleşen çalışmalar kapsamında; Şemikler, Bahçelievler, Goncalar, Cumhuriyet, İmbatlı, İnönü, Bostanlı, Yalı, Bahariye ve Zübeyde Hanım mahallelerindeki 15 parka yeni oyun grupları yerleştirdi. Zamanla yıpranan ve bozulan ünitelerin yerine kaydırak, tahterevalli ve salıncak gibi rengarenk oyuncaklar monte edildi. Bu parklardan 4’üne, engelli çocukların kullanımına uygun olan üniteler konuldu.

Oyun grupları yenilenen parkların zeminine kauçuk döşenmeye de başlandı. Büyük kısmı tamamlanan çalışmalarla, toplam 3 bin metrekarelik alanın kauçuk ile kaplanacağı belirtildi. Diğer taraftan, okul yönetimlerinden gelen talepleri de karşılamaya devam eden Karşıyaka Belediyesi, 10 anaokulu ve ilkokula yeni oyun üniteleri kazandırdı. Çocukların güvenli bir şekilde oynarken fiziksel gelişimlerine de yardımcı olacak şekilde tasarlanan oyun grupları, hem minikleri hem de aileleri sevindirdi.

Hizmetlerine engel tanımadan devam edeceklerini kaydeden Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, “Ailelerimizin buluştuğu, çocuklarımızın oyunlar oynayıp keyifle vakit geçirdiği parklarımızı, ihtiyaç olan bölgelere öncelik vererek tek tek yeniliyoruz. Evlatlarımıza yakışan, modern ve sağlıklı ortamlar oluşturmak, onlara en güzel hizmetleri sunmak için çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

Kaynak: İHA