Akçapınar'ın Alt Geçit Sorunu Çözüme Kavuşuyor

Turgutlu Belediyesi, Akçapınar Mahallesini ikiye bölen ve yağmur suyu tahliyesi yapılamayan alt geçit sorununa el attı. Mahalle muhtarı Hamza Çalık ile söz konusu bölgede incelemelerde bulunan Muhtarlık İşleri Müdürü Aydın Lenger, MASKİ ile birlikte vatandaşların yaya ve araç geçişine izin vermeyen alt geçitteki sorunu kısa sürede çözeceklerini söyledi.

Akçapınar'ın Alt Geçit Sorunu Çözüme Kavuşuyor
Turgutlu Belediyesi Muhtarlık İşleri Müdürü Aydın Lenger, Akçapınar Mahallesini ikiye bölen E-96 karayolu altındaki köprüde incelemelerde bulundu. Köprünün karşısında bulunan mahalle kahvesinde mahalle muhtarı Hamza Çalık ve vatandaşlarla bir araya gelen Lenger, Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin’in talimatlarıyla 61 mahallenin sorunlarına ivedilikle eğildiklerini, bu kapsamda Akçapınar’daki sorunları da çözmenin gayretinde olduklarını söyledi.

Muhtar Çalık, söz konusu köprünün kış şartlarında kullanılamaz hale geldiğini söylerken, Lenger de bu konuda MASKİ’den destek alacaklarını, vatandaşların mağduriyetini giderme noktasında köprünün su tahliye sorununu çözüme kavuşturacaklarını ifade etti.

AKÇAPINARLILARDAN BAŞKAN ŞİRİN’E TEŞEKKÜR

Sorunların yanı sıra Akçapınar’a yapılan hizmetlerin de görüşüldüğü ziyarette Manisa Büyükşehir Belediyesi ve Turgutlu Belediyesi’nin yapmış olduğu hizmetlerden duyduğu memnuniyeti dile getiren vatandaşlardan Muhammed Sefer Arslan, “Ben engelli bir vatandaşım, Allah razı olsun köy yollarımızı çok güzel bir şekilde asfaltladılar. Düğün salonumuzun inşaatı da bitti. Sağolsunlar hem Başkanımız Turgay Şirin hem Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin ekipleri bizim sorunumuzu ve sıkıntımızı gelip soruyor. Köprümüz de yapıldığı zaman daha mutlu olacağız” dedi.

Bir diğer vatandaş Yaşar Esen de hizmetlerden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Sağolsunlar Akçapınar ve Urganlı Mahallesi bağlantı yolumuz çok güzel oldu. Düğün salonu da ihtiyacımızdı, onu da yaptılar. Köprüdeki su sorunumuz çözüldüğünde de artık rahatça karşı tarafa geçebileceğiz. Başkanımız Turgay Şirin ile Manisa Büyükşehir Belediye Başkanımız Cengiz Ergün ve ekibine teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Kaynak: İHA