Ürdün'deki Mültecilerin Durumu

BM İnsan Kaçakçılığı Özel Raportörü Giammarinaro, Ürdün hükümetini, mülteci kaçakçılığını ve sömürüsünü önlemeye çağırdı.

Birlemiş Milletler (BM) İnsan Kaçakçılığı Özel Raportörü Maria Grazia Giammarinaro, Ürdün hükümetini mültecilerin sömürülmesinin önüne geçmeye çağırdı.

Giammarinaro, Ürdün'e gerçekleştirdiği ziyaretinin son gününde düzenlediği basın toplantısında, Ürdün yönetimine, mültecilerin kaçırılması ve sömürülmesini önleme, sürekli çalışabilecekleri iş imkanlarını artırma çağrısı yaptı.

Mültecilerin düşük ücretlerle çiftliklerde, bazen de ücret almadan sadece ikamet karşılığında çalıştırıldığını ifade eden Giammarinaro, bu durumun endişe verici olduğunu kaydetti.

Mültecilerin kızlarını erken yaşta evlendirmek zorunda kaldığına da işaret eden Giammarinaro, El-Azrak Mülteci Kampı'na gerçekleştirdiği ziyarette yetkililerle mültecilerin erken yaşta evlenmeye teşvik edilmemesi konusunu da görüştüğünü ifade etti.

Ocak ayının sonunda Ürdün'e gelen Giammarinaro, ülkede kaldığı süre içerisinde hükümet yetkilileri, İnsan Hakları Ulusal Merkezi ve uluslararası kuruluşların temsilcileri ile bir araya geldi.

Kaynak: AA