Şehit Polis Büyükpoyraz Son Yolculuğuna Uğurlandı

Sur'da terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda şehit olan özel harekat polisi Büyükpoyraz'ın cenazesi, Elmadağ ilçesinde toprağa verildi Törene Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci ile CHP Grup Başkanvekili Levent Gök ve MHP Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya da katıldı.

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda şehit olan özel harekat polisi Mustafa Büyükpoyraz'ın (52) naaşı, Elmadağı ilçesinde defnedildi.

Şehit Büyükpoyraz'ın Türk bayrağına sarılı tabutu, törenin düzenleneceği Hasanoğlan Mahallesi'ndeki Tokluoğlu Camisi'ne getirildi. Cenazenin getirilişi sırasında vatandaşlar, terör örgütü PKK aleyhine slogan attı.

Şehidin ayakta durmakta güçlük çeken annesi Azize Büyükpoyraz ve eşi Fatma Büyükpoyraz, kadın polisler tarafından teskin edilmeye çalışıldı. Şehidin çocukları İbrahim (25), İsmail (23) ve Hasan Can (15) ise tören boyunca metanetlerini korumaya çalıştı. Törene katılan Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, CHP Grup Başkanvekili Levent Gök ve MHP Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya, acılı aileyle görüşerek başsağlığı dileğinde bulundu.

İl Müftü Vekili Mehmet Emin Çetin'in kıldırdığı cenaze namazının ardından silah arkadaşları tarafından tekbirlerle bir süre omuzlarda taşınan şehidin naaşı, Hasanoğlan Mahallesi Mezarlığı'ndaki aile kabristanında toprağa verildi.

Törene şehidin ailesinin yanı sıra Elmadağ Kaymakamı Resul Kır, Belediye Başkanı Gazi Şahin, polis müdürleri, askeri erkan ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Kaynak: AA