Kurs Alıp Patron Oldular

Muğla'nın Milas ilçesinde KOSGEB destekli girişimcilik kurslarına katılan 2 kadın, kendi iş yerlerini kurdu.

Muğla'nın Milas ilçesinde esnaf odasınca açılan girişimcilik kursunu başarıyla bitiren 2 kadın, kurs sonunda açtıkları işletmeyle patron oldu.

Emekli öğretmen Gülay Gökçe ve ev hanımı Afitap Yalçınkaya, yöresel ev yemekleri hizmeti veren bir işletme kurma düşüncesiyle Milas Esnaf ve Sanatkarlar Odasınca açılan ve KOSGEB destekli girişimcilik kursuna katılarak sertifika aldı.

Hazırladıkları projeyle KOSGEB'in sağladığı hibe ve desteklerden yararlanma hakkı kazanan iki kadın, Milas'ta yöresel yemekler sunan işletmelerini açtı.

Aldıkları eğitimin iş projelerini yönlendirmede çok etkili olduğunu kaydeden Gökçe, 'Emeklilikten sonra kendi iş yerimi açmak gibi bir hayalim vardı. Bunun için de açılan girişimcilik kursuna katıldım ve burada edindiğim bilgileri çok kısa sürede hayata geçirmenin mutluluğunu yaşıyorum' dedi.

İş yerinin açılmasıyla müşterilerden aldıkları tepki ve ilginin kendilerini işi daha da büyütmek gibi bir hedef ortaya çıkardığından söz eden Yalçınkaya da 'Kursa katıldıktan sonra projemizi hayata geçirmeyi başardık. Kurs sonunda edindiğimiz belge bize 2 yıl süresince hibe ve faizsiz kredi imkanı sağlıyor. Daha büyük bir işletmeye geçmek için bu desteklerden yararlanmayı düşünüyoruz' diye konuştu.

Çevreden olumlu tepkiler aldıklarını anlatan Gökçe, 'Müşterilerimiz genellikle kadın işi olarak bilinen yemeğin, ev yapımı tarzında sunulmasını ve işletmeci olarak da bizi görünce çok mutlu oluyorlar. Şimdiye kadar çevreden çok güzel tepkiler aldık. İyi ki de bu işi kurmuşuz diye düşünüyorum' ifadelerini kullandı.
Kaynak: AA