Hamamönü Söyleşileri Şubatta Dolu Dizgin

Altındağ Belediyesi, Hamamönü Söyleşileri ile Başkent’in sanat alanındaki boşluğunu dolduruyor. Sanat dünyasının en seçkin isimleri şubat ayında da Hamamönü Söyleşileri’ndeki yerini alacak.

Altındağ Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından Hamamönü’ndeki tarihi Kabakçı Konağı’nda gerçekleştirilen sohbetler, her akşam 19.00-21.00 saatleri arasında sanatseverlere unutulmaz akşamlar sunuyor. Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, tam 7 yıldır düzenledikleri Hamamönü Söyleşileri ile Ankara’nın kültür, sanat ve edebiyat hayatına önemli katkı sağladıklarını söyledi.

Bu söyleşilerde yediden yetmişe herkesin edebiyat, tarih, bilim ve sanatla buluştuğunu ifade eden Başkan Tiryaki, tüm Ankaralıları Hamamönü’ne davet etti. Başkan Tiryaki, bu etkinliklerin sanata yön verdiğini vurgulayarak, “Cumhuriyet’in ilk yıllarında Ankara’nın kalbi durumunda olan Hamamönü, bugün de kültüre, sanata, tarihe ve edebiyata verdiği katkıyla yine Ankara’nın kalbi durumunda” diye konuştu.

Ankara’nın farklı yerlerinden gelen vatandaşlar, Hamamönü Söyleşileri’nde hem müziğin hem de en güzel şiir mısralarının tadını çıkaracak. Söyleşilerde yer alan "Bu Toprağın Türküleri, Memleket Havası, Ankara Divan Geceleri, Gönül Titreten Nağmeler, Sevda Türküleri ve Mucize Nağmeler" isimli programlar müzik tadında akşamlara davetiye çıkaracak. Başkent’te Dem Vakti Şiirleri, Kabakçı Konağı Şiir Dinletileri, Şah-ı Şiirler, Grup Sükûn ile Şiir Otağı ve Unutulmayan Şarkılar ve Şiirlerle en güzel dörtlükler Hamamönü sokaklarından yükselecek. Peygamber tasavvuru ve sünnet anlayışı ile Kur’an’ın nüzul süreci ise huzura atılan adımlar olacak.
Kaynak: İHA