Gördes Ayvasına Büyük Destek

Gördes’te meyveciliğin geliştirilmesi ve meşhur Gördes Ayvasının tekrar canlandırılması amacıyla 1200 adet meyve fidanı dağıtımı yapıldı.

Gördes Ayvasına Büyük Destek
Kıran Mahallesindeki çiftçilerin talepleri sonucu Gördes Kaymakamlığı ve Gördes Belediyesi ortaklığıyla toplamda 15 çiftçiye fidan desteği yapıldı. Çiftçiler yaklaşık 2’şer dönümlük tarlalara fidan dikimlerini gerçekleştirerek son yıllarda unutulan Gördes ayvasına büyük bir üretim desteği sağlayacak.

Kıran Mahallesinde gerçekleştirilen fidan dağıtım törenine Kaymakam Hakan Bilgin, Belediye Başkanı Muhammet Akyol, İlçe Tarım Müdürü Güngör Akyol, Ziraat Odası Başkanı Mehmet Koç, Belediye Meclis Üyesi Ahmet Esen ve çiftçiler katıldı.

İlçenin verimli arazilerinde Gördes’in meşhur ayvasını canlandırmak istediklerini belirten Kaymakam Bilgin, "Mahallemizin talepleri sonucu böyle bir destekte bulunduk. 1200 adet ayva fidanını 15 çiftçimize eşit şekilde vereceğiz. Ayva denilince akla ilk gelen ilçemiz Gördes’imizdir. Gördes’imizin lezzetli ayvasına inşallah bu desteğimizle biraz daha katkı sağlamış olacağız. İlçemiz çok verimli topraklara sahip. Bu toprakları daha çok meyve bahçeleriyle doldurmamız gerekiyor. Tek bir karışından dahi ödün vermeyeceğimiz bu vatan topraklarımızı boş ve bakımsız şekilde bırakırsak ihanet etmiş oluruz. O yüzden topraklarımızı işlemeli vatanımıza ve ekonomimize katkı sağlamalıyız. İnşallah bu fidanlarımızda yıllar sonra meyvelerini verecek. Bizleri de en çok mutlu eden bu olacak. Bu konuda diğer mahallelerimizden gelen benzer meyve fidanı talepleri de karşılıksız bırakmayacağız." şeklinde konuştu.

Daha sonra konuşan Başkan Akyol, "Biz başta meşhur ayvamız olmak üzere meyve bahçelerinin sayısın ve büyüklüğünü arttırmak istiyoruz. Gerek Kaymakamlığımız olarak gerek belediyemiz, ziraat odamız ve ilçe tarım müdürlüğümüz olarak bu konuda çiftçilerimizi desteklemeye her zaman devam edeceğiz. Ayva fidanlarımız hayırlı olsun. Umuyorum ki desteğimizin meşhur Gördes ayvamıza büyük bir katkısı olacak ve Gördes ayvamız lezzetiyle, adıyla ve sanıyla zihinlerde yerini hep koruyacaktır." dedi.

Çiftçiler de fidan desteğinden dolayı protokol üyelerine teşekkür ederek, "Kaymakamlığımız, belediyemiz, ziraat odası ve tarım müdürlüğü bizlere ve meyveciliğe hep destek oldu. Allah devletimizi başımızdan eksin etmesin." şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından çiftçilere fidanları, protokol üyeleri tarafından dağıtıldı.
Kaynak: İHA