Elektrik, Doğalgaz Ve Akaryakıtta İndirim Talebi

Bursa Tüketiciler Derneği Başkanı Yılmaz: 'Hem maliyette hem de vergide ciddi bir şekilde indirim talebimizin yetkililere ulaşmasını istiyoruz'.

Bursa Tüketiciler Derneği öncülüğünde toplanan grup, elektrik, doğalgaz ve akaryakıt ürünlerinde indirim talebiyle yürüyüş yaptı.

Setbaşı Köprüsü'nden Heykel'deki Atatürk Anıtı önüne kadar yürüyen grup adına açıklama yapan Bursa Tüketiciler Derneği Başkanı Sıtkı Yılmaz, petrol fiyatlarının sürekli düştüğünü söyledi.

Petrol fiyatlarındaki düşüş dolayısıyla tüketiciler olarak elektrikte, doğalgazda indirim istediklerini belirten Yılmaz, 'Gerçekten indirim istiyoruz. Hem maliyette hem de vergide ciddi bir şekilde indirim talebimizin yetkililere ulaşmasını istiyoruz. Tüketici lehine bir uygulama yapılacaksa bir an önce gerçekleşmesini talep ediyoruz' dedi.

Yılmaz, doğalgaz fiyatlarının da düştüğünden haberdar olduklarını dile getirdi.

Elektrik çevrim santralleri de doğalgazla çalıştığı için doğalgazda bir indirim söz konusuysa elektrikte de yapılması gerektiğini ifade eden Yılmaz, 'Tam tersine tüketici yılbaşında elektrikte indirim yerine zam gördü. Bu nedenle tüketici feryadının iyice anlaşılmasını istiyoruz' diye konuştu.

Grup, bir süre slogan attıktan sonra dağıldı.
Kaynak: AA