Demirtaş halkı yine eyleme çağırdı

Terör örgütü PKK’ya ’silah bırak, hendek kazma’ çağrısı yapamayan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, vatandaşları akşam saat 19.00’da balkonlarda, pencerelerde ve araçlarda ses çıkarma eylemine çağırdı.

Demirtaş halkı yine eyleme çağırdı
Demirtaş halkı yine eyleme çağırdı
HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Mardin'de Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Başkanı Kamuran Yüksek ve Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ahmet Türk ile birlikte basın toplantısı düzenledi.

Dünden bu yana hem burada hem de Ankara'da girişimlerde bulunduklarını kaydeden Demirtaş, görüşmelerin neticesinde 3 ambulansın söz konusu binanın bulunduğu sokağa bakan ana caddede bekletildiği bilgisi aldıklarını söyledi.

Demirtaş halkı yine eyleme çağırdı

'SAĞLIK GÖREVLİLERİNE İZİN VERİLMEMİŞ'

Demirtaş, “Fakat daha önce de birçok defa ambulans ana caddede bekletilmiş ve sağlık görevlilerinin sokağa girmesine izin verilmemişti. Her girişimde bombalama ve çatışma sesi duyulmuş ve ambulansların sokağa girişine izin verilmemişti. Bugün de aynı sahnenin tekrarlandığı şeklinde bir bilgi aldık. 3 ambulansın beklediği sırada top sesleri ve silah sesleri duyulmaya başlanıyor” dedi.


Demirtaş halkı yine eyleme çağırdı

SES ÇIKARIN ÇAĞRISI

Halkı bulunduğu her yerde, sadece Sur ve Cizre için değil savaşa karşı ayağa kalkmaya ve seslerini yükseltmeye çağırdıklarını anlatan Demirtaş, “Özellikle akşamları balkonlarda, pencerelerde ve araçlarda ses çıkarma, zulme karşı ses verme eylemine çağırıyoruz. Her akşam saat 19.00'da zulme karşı ses çıkarın. Barışa büyük bir ses çıkarsa, Ankara bu sese kulak tıkayamayacaktır. Her akşam giderek büyümeli, savaş politikasını bize dayatanlara karşı sesimizin ne kadar büyük olduğunu göstermeliyiz. İstanbul'dan Avrupa'ya, Hakkari'den Kars'a kadar ‘Ben de barış istiyorum, ben de bu zulme karşı sessiz kalmıyorum' diyen herkes ses çıkarmalıdır” diye konuştu.

Kaynak: İHA