Antalya Valisi Türker Açıklaması

'Sağlık turizmi, dünyada 100 milyar dolarlık bir pastaya tekabül ediyor. Türkiye de bunun önde gelen ülkelerinden bir tanesi ama sahip olduğumuz potansiyel ile coğrafi avantajı kullandığımızda bu pastadan daha büyük bir pay alma şansına sahibiz'

Antalya Valisi Muammer Türker, sağlık turizminin dünyada 100 milyar dolarlık bir pastaya tekabül ettiğini belirterek, Türkiye'nin sahip olduğu potansiyel ile coğrafi avantajı kullandığında bu pastadan daha büyük pay alma şansı bulunduğunu bildirdi.

Antalya Kamu Hastaneleri Birliğinin, Batı Akdeniz Kalkınma Ajansından (BAKA) hibe almaya hak kazandığı 'Sağlık Turizmi Kapsamında Hastane Otelcilik Hizmetlerinin Geliştirilmesi ve Tanıtım Projesi' kapsamında, Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne yapılan 'Markiz' adlı alan, düzenlenen törenle açıldı.

Vali Türker, açılış töreninde yaptığı konuşmada, Antalya'da turizmi çeşitlendirme ve 12 aya yayma hedefleri olduğunu söyledi. Antalya'nın sahip olduğu potansiyelin bu hedefin gerçekleştirilmesi için son derece müsait olduğunu dile getiren Türker, 'Antalya ulaşım, sahip olduğu yatak kapasitesi, konaklama, kültürel değerler ve imkanlar bakımından Türkiye'nin en önemli turizm merkezidir' dedi.

Sağlık turizminin sadece sağlık hizmeti almak için Antalya'ya gelecek insanların planlanması demek olduğunu vurgulayan Türker, şöyle konuştu:

'Sağlık turizmi, dünyada 100 milyar dolarlık bir pastaya tekabül ediyor. Türkiye de bunun önde gelen ülkelerinden bir tanesi ama sahip olduğumuz potansiyel ile coğrafi avantajı kullandığımızda bu pastadan daha büyük bir pay alma şansına sahibiz. Bunun için şüphesiz ki sadece devlet kurumlarının çalışması yetmez. Antalya'da ve Türkiye'de bu konuyla ilgili çalışan sivil toplum kuruluşları da var. Ama olayı sadece sağlık teşkilatları ve sivil toplum kuruluşları ile sınırlamamız doğru olmaz. Konaklama, ulaşım, sağlık sigorta sistemlerinin buna göre planlanması gerekmektedir.'

Antalya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr. Necat Yılmaz da projenin 40 günde bitirildiğini ve maliyetinin 222 bin lira olduğunu ifade etti.

Konuşmaların ardından, Vali Türker ve protokol üyeleri tarafından kesilen kurdele ile alanın açılışı gerçekleştirildi.

- Otel konforunda hastane odaları

Sağlık Turizmi Kapsamında Hastane Otelcilik Hizmetlerinin Geliştirilmesi ve Tanıtım Projesi kapsamında, Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne yapılan 815 metrekarelik 'Markiz' adlı alanının girişinde 38'er metrekareden oluşan VIP bekleme odası ve uluslararası hasta birimi, iki tekerlekli sandalye parkuru ve iki güvenlik masası bulunuyor.

Proje kapsamında ayrıca, sağlık turizmi için dört hasta odası otel konforunda dekore edildi.
Kaynak: AA