Toplu Taşıma Araçlarına Dezenfekte Tedbiri

Manisa Büyükşehir Belediyesi bulaşıcı hastalıklara karşı toplu taşıma araçlarında dezenfeksiyon çalışması başlattı.

Toplu Taşıma Araçlarına Dezenfekte Tedbiri
Manisa Büyükşehir Belediyesi, vatandaşların temiz ve sağlıklı ortamda seyahat edebilmeleri amacıyla toplu taşıma araçlarında dezenfeksiyon çalışması başlattı. Titizlikle yürütülen çalışmaları Büyükşehir Belediyesi Toplu Taşıma Şube Müdürü Kurtuluş Kuruçay, Haşere ile Mücadele Şube Müdürü Gözde Koç, 155 Nolu Şehir İçi Denetimli Manisa Özel Halk Otobüsleri Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Erdoğan Akatmacı, 141 Nolu Muradiye Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Erdoğan Köyman da yakından takip etti.

UYGULAMA İL GENELİNDE YAPILACAK

İl genelindeki toplu taşıma araçlarında dezenfeksiyon çalışmalarını gerçekleştireceklerini belirten Ulaşım Dairesi Başkanı Mümin Deniz,”Manisa Büyükşehir Belediye Başkanımız Cengiz Ergün’ün talimatları doğrultusunda Ulaşım Dairesi ve Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı olarak ortak bir çalışma başlattık. Uygulama kapsamında ilk olarak 155 Nolu Şehir İçi Denetimli Halk Otobüsleri Kooperatifi ve 141 Nolu Muradiye Kampus Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifinde ki toplu taşıma araçlarında dezenfekte çalışması gerçekleştiriyoruz. Manisa’nın merkez ilçelerindeki çalışmaların tamamlanmasının ardından Soma ilçemizde dezenfekte çalışması gerçekleştireceğiz. Bu çalışmamız Büyükşehir Belediyesi adına il genelinde toplu taşıma hizmeti veren tüm araçlarda ücretsiz olarak gerçekleştirilecek” diye konuştu.

BULAŞICI HASTALIKLARA ÖNLEM

Yürütülen çalışmalar hakkında bilgi veren Sağlık İşleri Dairesi Başkanı Serpil Aykurt,”Özellikle kış aylarında nezle, grip gibi bulaşıcı hastalıkların artışı göze çarpıyor. Bu kapsamda bulaşıcı virüslerin yayılmaması için toplu taşıma araçlarının temizliği önem arz etmektedir. Bunun önüne geçmek için toplu taşıma araçlarında yolcu tutamaçlarından koltuklara kadar dezenfekte ederek vatandaşlarımızın daha sağlıklı şekilde seyahat etmesini sağlayacağız” diye konuştu.

Kaynak: İHA