Selam Tevhid Davası'nda 10 Sanığa Tahliye

Kamuoyunda ’’Selam Tevhid’’ olarak bilinen soruşturmada usulsüzlük yapıldığına ilişkin ’’paralel yapıya’’ yönelik davada, 3’ü muvazzaf asker 7’si polis toplamda 10 tutuklu sanığın tahliyesine karar verildi. Sanıklar hakkında yurt dışına çıkış yasağı ve haftada bir karakolda imza atmaları tedbiri konuldu.

Selam Tevhid Davası'nda 10 Sanığa Tahliye


Kamuoyunda ’’Selam Tevhid’’ olarak bilinen ’’Sözde Kudüs Ordusu Terör Örgütü’ adlı soruşturmada, usulsüzlük yapıldığı iddialarına ilişkin ’’paralel yapıya’’ yönelik yürütülen soruşturma kapsamında 55’i tutuklu 122 şüpheli hakkında açılan davanın görülmesine devam edildi.

Dün öğle saatlerinde İstanbul 14’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülmeye başlanan duruşmada sanık avukatları reddi hakim taleplerinde bulundu. Duruşmada söz verilen tutuklu sanıklar ise tahliye talebinde bulundular.

TAHLİYE TALEBİNDE BULUNDULAR

Taleplere ilişkin görüşü sorulan duruşma savcısı Ali Kaya, 3 tutuklu polis sanığın tutuklu kaldıkları süre ve suç vasfının değişme ihtimalini göz önüne alarak tahliyesini istedi. Savcı Kaya, 21 tutuklu asker sanığın MİT Tırlarına ilişkin Adana’da devam eden davada yargılandıkları gerekçesiyle, bu davadan tahliyelerini talep etti.

REDDİ HAKİM TALEPLERİ REDDEDİLDİ

Mahkeme, reddi hakim ve tahliye taleplerini karara bağlamak üzere duruşmaya ara verdi. Yaklaşık 3 saatlik aranın ardından kararını açıklayan mahkeme, sanık avukatlarının reddi hakim taleplerini “Hakimin ve heyetin tarafsızlığını gölgeye düşürecek sebeplerin mevcut olmaması” nedeniyle reddetti.Mahkeme, reddi hakim taleplerini yasa gereği bir üst mahkeme olan İstanbul 15’inci Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderdi.

10 SANIĞA TAHLİYE

Mahkeme tutuklu polis sanıklar Bekir Enes Arı, Serdar Bayraktutan, Murat Çobanoğlu, Yusuf Yolcu ve Mücahit Gökoğlu, Serhat Taner Doğan ve Aytekin Koçak ile tutuklu muvazzaf asker sanıklar Erdal Turna, Mesut Çelik, Koçak ve Halil Alp’in dosya kapsamı, suç vasfı, hukuki durumlarının değişme ihtimali ve tutuklu kaldıkları süreyi göz önüne alarak tahliyelerine hükmetti.

GÜLEN’İN TUTUKLULUK HALİNİN DEVAMI KARARLAŞTIRILDI

Mahkeme, firari sanık Fetullah Gülen hakkındaki gıyabi tutuklama kararının kaldırılması talebi ile aralarında eski emniyet müdürü Yurt Atayün’ün de bulunduğu diğer 45 tutuklu sanığın tahliye talebini ise reddetti. Duruşma Mart ayına ertelendi.

Kaynak: İHA