Pinhani, Barış Manço İçin Söyledi

Barış Manço, vefatının 17’nci yıl dönümünde düzenlenen Pinhani konseriyle anıldı. Barış Manço’nun dillerden düşmeyen şarkılarını seslendiren ünlü müzik grubu Pinhani’ye vatandaşlar da eşlik etti.

Pinhani, Barış Manço İçin Söyledi
Maltepe Belediyesi, 1 Şubat 1999’da vefat eden Türk müziğinin efsane ismi Barış Manço’yu düzenlediği konserle andı. Konser Maltepe Belediyesi Prof. Dr. Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Sevilen müzik grubu Pinhani’nin sahne aldığı konserde Barış Manço’nun sevenleri, şarkılarını hep bir ağızdan söyledi.

Konserde Barış Manço’nun oğlu Doğukan Manço, babasının fotoğraflarının ve videolarının gösterimi eşliğinde babasına, ailesine ait anılarını paylaştı.

Konserden önce babasıyla olan anılarını paylaşan Doğukan Manço, “Sizler onu unutturmadınız. Biz de ailece onu unutturmayıp genç nesillere aktarmaya çalıştık ve geldik gördük ki bunu başarıyla tamamlamışız. Çünkü 10-12 senedir Barış Manço vapur etkinlikleri yapıyoruz. Evet ben de burada sizler gibi konuğum ama buradaki salon tıklım tıklım demek ki Barış Manço kendini tarihe kazımış. Türkiye için ömür boyu kalacak bir değer. Sizler de ona sahip çıktığınız için ben size ailem adına teşekkür ediyorum” dedi.

Kaynak: İHA