Köylüler Onları Ayak İzlerinden Bulmuş

Elazığ’ın Palu ilçesinde meydana gelen çığ faciasında hayatını kaybeden 3 gencin cenazesi hastaneye getirildi. Gençlerin ayak izlerini takip eden köylüler tarafından bulunduğu öğrenildi.

Köylüler Onları Ayak İzlerinden Bulmuş
Olay, saat 17.30 sıralarında Palu ilçesinde bağlı Kırkbulak köyünde meydana gelmişti. Bugün öğlen saatlerinde köyden yarım saatlik uzaklıkta bulunan dağlık alana çıkan akraba oldukları öğrenilen Hüseyin Yıldız (16), Hamdullah Gürateş (17) ve Ömer Güngör’den (15) yakınları haber alamadığı için aramaya çıkmıştı. Ayak izleri takip edilen 3 gencin gittiği yere çığ düştüğü gören köylüler arama yaptı. Yapılan aramalarda 3 gencin cansız bedeni çığ altına bulundu.

Olay yerine giden jandarma ekipleri gerekli incelemeleri yapmasının ardından cenazeler otopsi için Palu ve Kovancılar Devlet Hastanesi morglarına getirildi.

Hastane önünde bekleyen gençlerin yakınları feryat ederek gözyaşı döktü.

KÖYLÜLER AYAK İZLERİNDEN BULDULAR

Palu Kaymakamı Mehmet Öztürk de morg önünde gençlerin yakınlarını teselli etti. Olayla ilgili bilgi veren Kaymakam Öztürk, "İlçemizin Kırkbulak köyünde meydana gelen çığ sonucu, çığın altına kalan 3 gencimizi bugün öğleden sonra kaybettik. Ailelerine başsağlığı diliyorum. Allah rahmet eylesin. İnşallah bir daha böyle acılar yaşamayız. Sabah 9 sıralarında evden köyden dolaşmaya çıkmışlar. Kendilerinden haber alamayınca, köylülerimiz ayak izlerini takip etmişler. Sağolsun köylülerimiz kendi gayretleri ile bulup jandarmaya haber vermesiyle olay bize intikal etti" dedi.

Kaynak: İHA