KCK: Arda Turan’ın vurguladığı gibi

PKK yöneticisi Mustafa Karasu, Arda Turan'ın sözlerini çarpıtarak terör propagandası yaptı.

KCK: Arda Turan’ın vurguladığı gibi
KCK: Arda Turan’ın vurguladığı gibi
Katalonya temsilcisi Barcelona'da forma giyen Arda Turan'ın 'Keşke benim ülkemde de sorunlar konuşarak, demokrasiyle, . insanlar ölmeden çözülse' sözlerini hatırlatan PKK yöneticisi Mustafa Karasu, 'Barselona futbolcusu Arda Turan'ın vurguladığı gibi Türkiye'de de sorunlar demokratikleşme içinde çözülmelidir. Arda böyle olmamasından acı duymuştur' dedi.

Mustafa Karasu, Özgür Gündem'de Hüseyin Ali mahlasıyla yayımlanan yazısında 'Türkiye'de ne zaman demokratik zihniyet oluşup Kürt sorununu demokratik temelde çözme zihniyeti oluşursa işte o zaman Bursa stadyumunda ya da Konya stadyumunda Amed sportif futbol takımına karşı şovenist tutum takınılmaz, galibiyete sevinen sportif taraftarlarına da polis saldırmaz' görüşünü dile getirdi.

Katalonya ile Türkiye'yi kıyaslaması istenen milli futbolcu, "İspanya ve Türkiye'deki durumlar biraz farklı. Katalonya, sorunlarını demokrasi ile çözmeye çalışıyor. Ölümler ve savaş ile değil. Ülkemde de sorunların böyle çözülmesini dilerdim. Ülkem de bu sorunların eşitlik ve demokrasi ile çözülmesini çok istedi" demişti.

KCK: Arda Turan’ın vurguladığı gibiCumhuriyet'ten skandal Arda Turan başlığı