Kalbi Sağ Tarafta Atıyor

Hatay'da yaşayan Gül Bulgurcu, kalbin doğuştan göğüs boşluğunun sağ tarafında yer alması anlamına gelen ve nadir rastlanan 'dekstrokardi' rahatsızlığı ile yaşamaya çalışıyor Bazı organlarının da yeri ters olan 40 yaşındaki kadın, acil durumlarda yanlış müdahale olmaması için ehliyetine 'Şahısta kalp sağda, karaciğer soldadır' ibaresi yazdırdı Bulgurcu: 'Ben safra kesesi ameliyatı oldum ve doktorlar çok zorlandı. Gittiğim her doktora kalbimin sağda, organlarımın da ters olduğunu söylüyorum. Karaciğerim de sol tarafımda bulunuyor'

Hatay'ın Payas ilçesinde yaşayan Gül Bulgurcu (40), kalbin doğuştan göğüs boşluğunun sağ tarafında yer alması anlamına gelen 'dekstrokardi' ile dünyaya geldiğini öğrenince, acil durumlarda yanlış müdahale olmaması için ehliyetine 'Şahısta kalp sağda, karaciğer soldadır' ibaresi yazdırdı.

Henüz 15 yaşındayken göğüs ağrısı şikayetiyle hastaneye giden Bulgurcu, kalbinin sağ tarafta bulunduğunu, bazı organlarının ise ters olduğunu öğrendi.

Bulgurcu, acil müdahalelerde herhangi bir sorun yaşanmaması için kimliğine 'Şahısta kalp sağda, karaciğer soldadır' ibaresini yazdırdı.

Evli ve 3 çocuk sahibi Bulgurcu, gazetecilere yaptığı açıklamada, dünyada nadir rastlanan 'dekstrokardi' ile dünyaya geldiğini söyledi.

- 'Doktor şok olup, panikledi'

Durumu ilk ortaya çıkaran doktorların dahi şaşırdığını anlatan Bulgurcu, şöyle devam etti:

'Doktora gittim kalbimi dinledi. Kalbimi dinledikten sonra babama 'kızının kalbi durmuş' dedi. Ben de doktora yorulduğum zaman kalbimin sağ tarafta attığını söyledim. Doktorun sağ tarafımı dinlemesini istedim. Kalbimin sağ tarafta attığını dinleyen doktor şok olup, panikledi. Çoğu doktor böyle bir şeyi duymamış. Ben safra kesesi ameliyatı oldum ve doktorlar çok zorlandı. Gittiğim her doktora kalbimin sağda, organlarımın da ters olduğunu söylüyorum. Karaciğerim de sol tarafımda bulunuyor.'

Hayattaki en büyük korkusunun acil durumlarında yanlış müdahale edilmesi olduğunu aktaran Bulgurcu, O yüzden ehliyetine 'Şahısta kalp sağda, karaciğer soldadır' ibaresi yazdırdığını söyledi.
Kaynak: AA