HEKAD Başkanı Ve Kaymakam Özen Açıklaması

'Burs için tüm üniversitelerin 2 ve 4 yıllık programlarında okuyanlar ile TEOG sınavından yüzde 8'lik genel başarı yüzdesi gösteren tüm öğrenciler burstan faydalanıyor'.

Hamamözü Eğitimin Kalitesini Artırma Derneği (HEKAD) Başkanı ve Kaymakam Necmettin Özen, çalışmalarını değerlendirdi.

Özen, yaptığı açıklamada, ilçede her yıl festival düzenlediklerini, bu kapsamda yapılan güreşlerde güreş ağası seçtiklerini anlattı.

Güreş ağalığı seçimi sayesinde öğrencilere ciddi anlamda burs toplandığını dile getiren Özen, 'Bu yıl şehit haberleri nedeniyle programlarımızı iptal ettik. Bu nedenle de yeterli burs toplanamadı' dedi.

Derneğin başarılı ve ihtiyacı olan üniversite öğrencilere karşılıksız burs verdiğini anlatan Özen, şunları kaydetti:

'Bu hedefimizi gerçekleştirmek için ilçemizin farklı noktalarında esnaflarımızın iş yerlerinde öğrencilerimize destek için burs kumbaraları koyduk. Bu kumbaralarda biriken paraların büyük önemi var. Desteklerini esirgemeyen vatandaşlara, esnafımıza teşekkür ediyorum. Öğrencilere en büyük destek İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa gibi illerimizdeki iş adamlarından, vatandaşlardan geliyor. Burs için tüm üniversitelerin 2 ve 4 yıllık programlarında okuyanlar ile TEOG sınavından yüzde 8'lik genel başarı yüzdesi gösteren tüm öğrenciler burstan faydalanıyor. Bu yıl 35 başvurumuz var. Geçen yıl lise eğitimi alan öğrencimize 50 lira, üniversite eğitimi alan öğrencimize 75 lira destek veriyorduk. Bu yıl değerlendirmelerimizi yaptıktan sonra yeni burs miktarlarını belirleyeceğiz.'

Kaynak: AA