GRAFİKLİ - Rusya Ve Esed Güçleri, Halep-Türkiye Bağlantısına Yoğunlaştı

Rusya ve Esed rejimi, Suriye’nin kuzeyindeki Halep vilayeti ile Türkiye sınırı arasında muhaliflerin kontrolündeki hayati koridoru kapatmaya çalışıyor Rejim güçlerinin ilerlemesiyle 3 kilometre daralarak 6 kilometreye düşen koridor Rusya'nın ağır bombardımanı altında.

Rusya ve Esed rejimi, Suriye’nin kuzeyindeki Halep vilayeti ile Türkiye sınırı arasında muhaliflerin kontrolünde olan stratejik koridoru kapatmak için yoğun saldırılar düzenliyor.

Rus savaş uçakları 3 gündür muhaliflerin kontrolündeki Türkiye ile Halep'in bağlantısını sağlayan koridoru yoğun biçimde bombalıyor. Esed güçleri de İran destekli milislerin yardımıyla koridorun doğusundan saldırıyor.

Halep'in kuzeyinde, rejim kontrolündeki Şii nüfusun yoğunlukta olduğu Nubul ve Zehra beldelerinin doğusunda kalan muhaliflerin kontrolündeki koridor, halihazırda 6 kilometre civarında. Dün Tel Cibin, Duveyr Zeytun ve Hırdeteyn köyleri rejimin kontrolüne geçti. Böylece 9 kilometre olan koridor, rejim güçlerinin ilerlemesiyle 6 kilometreye düştü.

Koridorun doğusundaki Hırdeteyn-Başköy-Rityan hattından saldıran rejim güçlerinin Nubul ve Zehra'ya ulaşması halinde, Halep'in büyük bölümünün Türkiye sınırıyla bağlantısı kopmuş olacak.

Nubul ve Zehra beldeleri, PKK'nın Suriye'deki uzantısı PYD'nin kontrolünde bulunan Afrin'in güneydoğu ucunda. Bu nedenle, Esed ve Hizbullah güçleri PYD ile de güç birliği içinde.

Rusya'nın koridordaki Anadan ilçesi ile Başköy köyüne iki günde yüzden fazla hava saldırısı düzenlediği ifade ediliyor. Saldırılarda dün 4 kişi ölmüş, 60 kişi yaralanmıştı.
Kaynak: AA