Büyükşehirli İzciler, Kış Kampını Eksi 5 Derecede Tamamladı

Kocaeli Büyükşehir Belediye Kağıtspor Kulübü izcileri, ileri seviye kış eğitim kampını başarıyla tamamladı.

Büyükşehirli İzciler, Kış Kampını Eksi 5 Derecede Tamamladı
Kocaeli Büyükşehir Belediye Kağıtspor’un tecrübeli izcileri, ileri seviye kış eğitim kampında buluştu. Kartepe Pazarçayırı izcilik ve doğa sporları merkezinde arda arda gerçekleşen kamplara Büyükşehir Kağıtspor eğitimci liderleri Fatih Akbaş, Ramazan Akkuş, Furkan Akpınar, Filiz Özdemir Gülden Parlak ve çok sayıda izci katıldı.

Hava sıcaklığının eksi 5 dereceye kadar düştüğü kış eğitimi kapında izciler, çeşitli eğitimler aldı. Kampta izcilere ileri seviye kış kampçılığı eğitimi kapsamında kar evi yapımı, hedik yapımı, kar körlüğünü engelleme metotları, karda kamuflaj ve kar üzerinde çadır kurma eğitimleri verildi.

Yoğun kar yağışı altında kar evi yapıp çadır kuran izciler, yaptıkları kar evinin içinde daha sonra eğlenceli dakikalar geçirdiler.

Yaban hayat ve arazi uygulamaları eğitimi alan mavi beyazlı izcilere, Samanlı Dağlarında yaşayan yabani hayvan türleri hakkında bilgi verildi.

İzciler, kar nedeniyle yemek bulmakta zorluk yaşayan hayvanlar için araziye saman ve yem bıraktı. Yem bırakılan noktaya fotokapan kuran izciler, fotokapan görüntülerini aldıktan sonra bölgede yaşan hayvan türlerini de yakından inceleme fırsatını bulacaklar.

Öte yandan kampa katılan izcilere, Toplumsal yaşantımızın temel yapısını oluşturan milli, manevi, sosyal, ahlaki ve kültürel değer eğitimleri verildi.

Eğitimlerde özellikle izcilere yardımlaşma, dürüstlük, sorumluluk, sevgi, hoşgörü, saygı, barış, özgüven konularında ‘Değerler Eğitimi’ verildi.

Kaynak: İHA