Akçapınar Ve Çıkrıkçı'dan Kent Müzesi Projesi'ne Tam Not

Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin’in ’Turgutlu’nun Müzesini Turgutlulular Kuruyor’ sözüyle yankı bulan destek artarak devam ederken, bu kapsamda yürütülen çalışmalara Akçapınar ve Çıkrıkçı Mahallesinden de katkı sağlandı. Zengin kültürel mirası ortaya çıkaracak olmasından dolayı Kent Müzesi Projesi’ne tam not veren vatandaşlar, müzeye destek için kolları sıvadı.

Akçapınar Ve Çıkrıkçı'dan Kent Müzesi Projesi'ne Tam Not
Turgutlu Belediyesi’nin ilçede başlattığı kültür ve turizm atağının en önemli adımlarından biri olan Kent Müzesi için çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin’in kamuoyundan müze için talep ettiği katkı ve destek gün geçtikçe artıyor. Bu kapsamda Muhtarlık İşleri Müdürü Aydın Lenger ve Proje Koordinatörü Mehmet Gökyayla da mahalleleri karış karış gezerek, hem vatandaşlara müzenin önemini anlatıyor hem de katkı sağlayacak vatandaşları bizzat evinde ziyaret ediyor. Bu kapsamda Akçapınar Mahallesini ziyaret eden Lenger ve Gökyayla, 61 mahallesi ile bir bütün olarak değerlendirdikleri Turgutlu’da herkesin müzeye katkı sağlayabileceğini belirterek, tarihi öneme sahip iğneden ipliğe her türlü materyali değerlendirebileceklerini ifade etti.

Akçapınarlı vatandaşlar da müzeye yönelik vatandaşa bilgi verilmesinden ve fikir alınmasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek, bu konuda ellerinden gelen desteği vermeye hazır olduklarını ifade etti.

ÇIKRIKÇI’DAN MÜZEYE BAĞIŞ

Akçapınar Mahallesi ziyaretinin ardından Çıkrıkçı Mahallesine geçen Lenger ve Gökyayla, burada mahalle muhtarı Ömer Eryılmaz ile bir araya geldi. Çıkrıkçı halkının da müzeyi desteklediğini söyleyen muhtar Eryılmaz, bu kapsamda vatandaşların bağışladığı eski at koşum takımını Gökyayla’ya teslim etti. Eryılmaz, “Çıkrıkçı Mahallesi olarak bizlerin de çorbada tuzu bulunsun istedik. İnşallah ortaya kültürel zenginliğimizi yansıtacak güzel bir müze ortaya çıkacak. Kültürel varlıklarımızın yaşatılması konusunda desteğimiz devam edecek. Bu konuda Belediye Başkanımız Sayın Turgay Şirin ve ekibine başarılar diliyorum” dedi.

Kaynak: İHA