Yıldönümünü Özel Kılmak İsteyen Çiftler 29 Şubat'ı Seçti

4 yılda bir denk gelen 29 Şubat’ta hayatlarını birleştirmek isteyen genç çiftler, evlendirme dairesinin yolunu tuttu. Evliliklerini farklı bir tarihe denk getirmek isteyen çiftler, birlikte yaşlanmak için birbirlerine ’evet’ dedi.

Yıldönümünü Özel Kılmak İsteyen Çiftler 29 Şubat'ı Seçti
Gaziosmanpaşa Belediyesi Nikah Dairesi, 4 yılda bir denk gelen özel bir güne ve özel bir etkinliğe ev sahipliği yaptı. Artık yıl uygulamasıyla Şubat ayının 4 yılda bir 29 çektiği güne nikah tarihlerini denk getirmek isteyen bazı çiftler, Gaziosmanpaşa Belediyesi’ne başvuru yaptı. Birçok çift bu günde nikah kıymak istemezken ilçedeki 7 çift, hayatlarını birleştirmek için daha ilginç bir yönteme başvurarak 29 Şubat’ta evlendi.

ÇİFTLERİN NİKAHINI BELEDİYE BAŞKANI KIYDI

Özel tarihte nikah kıymak için evlendirme dairesine gelen heyecanlı çiftler, karşılarında Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta’yı buldu. Gençlere sürpriz yapan Başkan Usta, çiftlerin nikahını kıydı. Nikah defterine imza atan çiftlere evlilik yolunda öneri ve tavsiyelerde bulunan Hasan Tahsin Usta, evlilik cüzdanını gelinlere verdi.

"HERKESTEN FARKLI KUTLAYALIM DİYE DÜŞÜNDÜK"

Sevda Dalbudak ve Ümit Şahin çifti de 29 Şubat’ta evlenmek için belediyeye başvuran isimler arasındaydı. Heyecanla nikah masasına oturan çiftler bir ömrü birlikte geçirmek için birbirlerine ’Evet’ dedi.

Evliliklerinin daha anlamlı olması için bu tarihi seçtiklerini belirten Ümit Şahin, "Planlı değildi ama özellikle seçtik. Yani 4 yılda bir olsun farklı olsun, herkesten farklı kutlayalım diye düşündük. Bizim için değerli bir gün olsun istedik. O nedenle de bugünü seçtik. Aşk sevgi daha önemli, evlendiğim için daha karlıyım. Sonuçta her ay kutlamak ya da 4 yılda bir kutlamak önemli değil, onunla her gün olduğum için daha karlıyım" dedi.

Devran Almalı ile hayatı birleştiren Arzu Kır ise, "29 Şubat ama günün bir önemi yok. Bizim için her gün sevgililer günü bir şey. Evliliğimin bugüne geleceği hiç aklıma gelmemişti. Eşimin evlilik yıl dönümümüzü 28 Şubatlarda kutlayacağını düşünüyorum" ifadelerini kaydetti.

Kaynak: İHA