Tacikistan'daki Rus Askerleri Tatbikat Düzenledi

Rus askeri üssünde görevli keşif ekiplerinin katıldığı tatbikatta, 'terör örgütlerinin etkisiz hale getirilmesi' teması işlendi.

Tacikistan'da konuşlanan Rus askerleri, 'dağlık bölgelerde gizlenen terör örgütlerini etkisiz hale getirme' yöntemlerinin denendiği bir tatbikat düzenledi.

Rusya Savunma Bakanlığı Merkez Askeri Bölge Basın Bürosu'ndan yapılan açıklamaya göre, Tacikistan'daki 201'inci Rus üssünde görev yapan keşif ve istihbarat ekiplerinin, Lyaur poligonunda düzenlediği tatbikata insansız hava araçları ve zırhlı araçlar destek verdi.

Tacikistan ordusu ile Rus üssünde görevli askerlerin mart ayında ortak bir eğitim tatbikatı yapması da planlanıyor.

Afganistan sınırındaki dağlık Bedahşan özerk vilayetinde yapılması öngörülen ortak tatbikatta, yine dağlık bölgelerde terör örgütlerinin etkisiz hale getirilmesi teması işlenecek. Ortak tatbikata, 500 askeri uçak, helikopter, tank ve zırhlı aracın yanı sıra iki ülke silahlı kuvvetlerinde görevli komando, piyade ve topçu birliği mensubu bin 500 askerin katılması bekleniyor.

Rusya'nın Tacikistan'ın başkenti Duşanbe ve Kulyap'daki üssünde 7 binden fazla asker görev yapıyor. Kulyap'daki Rus üssü, Tacikistan'ın Afganistan sınırının korunmasına destek sağlıyor.

Tacikistan ve Rusya arasında Ekim 2012'de varılan anlaşma uyarınca, Rusya'nın Kulyap'daki üssü 2042 yılına kadar bu ülkede faaliyet gösterebilecek.

Kaynak: AA