İzmir'deki Bombalı Eylemlerin Davası

AK Parti Karşıyaka ilçe binası, MHP Çamdibi irtibat bürosu ile Çamdibi Polis Merkezi Amirliği'ne bombalı eylem düzenleyen ve Buca'da polisle girdiği çatışma sonucu yakalanan yasa dışı MLKP örgütü üyesi sanığın yargılanmasına başlandı.

AK Parti Karşıyaka ilçe binası, MHP Çamdibi irtibat bürosu ile Çamdibi Polis Merkezi Amirliği'ne bombalı eylem düzenleyen ve Buca'da polisle girdiği çatışma sonucu yakalanan yasa dışı MLKP örgütü üyesi Deniz A'nın yargılanmasına başlandı.

İzmir 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, hakkında müebbet ve 30 yıl hapis cezası istenen tutuklu sanık Deniz A. (23), avukatları İmdat Ataş, Kamil Ağaoğlu ile AK Parti Karşıyaka İlçe Başkanı Abdullah Mertoğlu, avukatı Sema Cansu Bozkurt ve müştekiler katıldı.

Kimlik tespitinin ardından belirli bir adresinin olmadığını söyleyen sanık, savunma yapmak için süre istedi.

Abdullah Mertoğlu ise olayın doğrudan partilerini hedef aldığını, saldırıdan maddi ve manevi zarar gördüklerini olduklarını belirterek, 'Bu saldırı sadece şahsıma ya da partimize değil, Türkiye demokrasisine yapılan bir saldırıdır. Saldırıyı kınıyorum. Sanıktan şikayetçiyim' dedi.

Avukatı Bozkurt, dosyanın kapsamlı bir dosya olduğunu ifade ederek süre talep etti.

MHP Çamdibi irtibat bürosu temsilcisi olduğunu belirten müşteki Caner Turan, 'Bomba parti binasının girişindeki merdivenlere konulmuş ve orada patlamıştır. Binamızın arkasında polis karakolu var. Patlama sonucu elektrik sayaçları ve bina zarar gördü. Zararı kendimiz giderdik. Parti binamızda gelen zarardan dolayı sanıktan şikayetçiyim' dedi.

Müşteki Hülya Güven ise karakolun bitişiğindeki evde oturduğunu, olay sırasında kendisinin evde olmadığını, oğlunun evde bulunduğunu anlatarak, 'Bomba patlaması sonucu balkon camlarım kırıldı ve balkonda kafesteki kuşum öldü. Yaklaşık 400 lira zararım oluştu. Maddi zararım Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından karşılandı. Maddi zarardan çok manevi zararım vardır. Sanıktan şikayetçiyim' ifadelerini kullandı.

Diğer müştekiler de sanıktan şikayetçi olurken, müşteki Nazmi Saban ve Adem Muğlu sanıktan şikayetçi olmadıklarını söyledi.

Sanık avukatı İmdat Ataş, müvekkilinin tahliyesini talep etti.

Mahkeme heyeti sanığın tutukluluk halinin devamına karar vererek, duruşmayı erteledi.

- Olay

Geçen yıl önce Karşıyaka AK Parti İlçe binasına, ardından MHP Çamdibi irtibat bürosu ve Çamdibi Polis Merkezi Amirliği'ne bomba konulmuş, her üç yerdeki bombalar maddi hasarlar oluşturmuştu.

Daha sonra Buca'da devriye görevi yapan polis ekibine silahla ateş edilmiş, polis memurları açılan ateşin aracın camlarının kırması sonucu yaralanmış, saldırganlardan Deniz A, elindeki poşette dipçiksiz otomatik silah, bir tabanca ve el bombasıyla yakalanmış, suç ortağı olduğu tespit edilen saldırgan ise kaçmıştı.

Deniz A'nın Karşıyaka AK Parti İlçe binası, Çamdibi Polis Merkez Amirliği ve MHP Çamdibi irtibat bürosunun bombalanması eylemlerini gerçekleştiren yasa dışı MLKP örgütü üyesi olduğu ortaya çıkmış, emniyet, savcılık ve Sulh Ceza Hakimliğinde susma hakkını kullanan zanlı tutuklanmıştı.
Kaynak: AA