İstanbul Samsun Dernekler Federasyonu (İsdebaşkanı Bıyık'ın Açıklaması

SAMSUN İstanbul Samsun Dernekler Federasyonu (İSDEF) Genel Başkanı Fikret Bıyık, önümüzdeki Mart ayından yapılacak olan genel kurulda aday olmayacağını açıkladı.

Bıyık, açıklamasında 8 yıldır İSDEF genel başkanlığı görevini yürüttüğünü belirterek görevi devretmek istediğini söyledi.

Görev yaptığı süreç boyunca önemli çalışmalar yaptığını ifade eden Bıyık, 'Türkiye’de Samsun Federasyonları adına bir ilk gerçekleştirerek İSDEF’e Esenyurt’da kendi binasını kazandırdık. Bazı ilçelerimizin İstanbul’daki belediyeler ile kardeş belediye olmasına öncülük ettik. Yaşadığımız kentte ve ilçelerde Samsunluların varlığını yerel yöneticilere hissettirdik. Birkaç belediyemizde artık Samsunlu kardeşlerimiz belediye meclis üyesi ve belediye başkan yardımcılığı yapmakta. Federasyon olarak birçok hemşerimizi işe yerleştirdik' dedi.

Gençlerin önünü açmak adına aday olmayacağın vurgulayan Bıyık, açıklamasını şöyle tamamladı:

'Bizler Samsun adına onurlu bir mücadele ettik ve federasyonumuzu güzel yerlere getirdik. Bu iş hizmet yarışı bayrağı gençlere teslim etme zamanı geldi. İnşallah göreve gelecek kardeşimiz ile birlikte hizmetlerimize devam edeceğiz. Bundan sonraki süreçte kurucusu olduğumu Havza Dernekler Federasyonunda (HADEF) çalışmalarıma devam edeceğim. Yine İSDEF ile ortak değerimiz olan Samsun için mücadelemizde devam edeceğim. Genel kurulu kazanacak arkadaşımıza başarılar diliyorum.'

Kaynak: AA