Güzel Açıklaması 'Çocuklar Yarım Saatten Fazla İnternet Başında Olmamalı'

Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi Çocuk Acil Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Ahmet Güzel, “Çocuklar, ailelerinin kontrolünde olmak şartıyla yarım saatten fazla internetin başında olmamalı” dedi.

Güzel Açıklaması 'Çocuklar Yarım Saatten Fazla İnternet Başında Olmamalı'
Atakum Belediyesi Özgecan Kadın Koordinasyon ve Sosyal Hizmetler Merkezi tarafından, ilçedeki öğrencilere ve velilere teknoloji bağımlılığı üzerine bilgilendirme toplantıları gerçekleştiriliyor. Bir özel lisede gerçekleştirilen bilgilendirme toplantısında teknoloji bağımlılığı konusunda özellikle velileri uyaran Doç. Dr. Ahmet Güzel’in ailelerden çocuklarını günde yarım saatten fazla bilgisayarla vakit geçirmemesi gerektiğini kaydetti.

Sanal dünyanın çocukları olumsuz yönde etkilediğini ifade eden Doç. Dr. Ahmet Güzel, “Sanal dünyanın olumsuzlukları tıp dünyasına yansıdı. Bağımlı çocuklar artık yatarak dahi tedavi olmaya başladı.

Aileler bu konuda duyarlı olmalı ve kendi kontrollerinde olmak üzere günde yarım saatten fazla internet başında çocuklarını tutmamalı. Ev içerisinde aile fertlerinin birbirleriyle diyaloglarını arttırması gerekiyor. Çocuklarınıza yeterli zamanı ayırırsanız, şiddet içerikli oyunların etkilerini çocuklarınızın üzerinden atmış olursunuz. Her zaman için çocuklarınızla aile içerisinde paylaşımcı oyunları tercih edin. Çocuklarımızın şiddet içerikli bilgisayar oyunlarına karşı ilgisini azaltmamız ve bu sayede onları korku, mağduriyet ve şiddete karşı duyarsızlık gibi duygulardan korumamız gerekiyor” diye konuştu.

Atakum Belediyesi Özgecan Kadın Koordinasyon ve Sosyal Hizmetler Merkezi Gönüllü Yöneticisi Fatma Taşçı, teknoloji bağımlılığının günümüzdeki en önemli sorunların başında yer aldığını kaydederek şöyle konuştu: “Evlatlarımızı her türlü kötülükten uzak durmak için mücadele ediyoruz. Bu anlamda büyük bir tehlike olarak gördüğümüz teknoloji bağımlılığı konusunda hem aileleri hem de öğrencileri uyarmak adına bilgilendirme toplantıları gerçekleştiriyoruz. Çocuklarımız, bilgisayar oyunlarındaki karakterlerle, ailelerinden daha fazla vakit geçirmeye başladı.

Bu durum beraberinde psikolojik ve fiziksel birçok sıkıntıyı da getiriyor. Çocuklarımızı bilgisayar oyunlarının başından kaldıralım ve gerçek hayatla, gerçek sevgiyle kucaklaştıralım.”

Özel Uğur Lisesi Müdürü Aslan Tonyalı, Atakum Belediyesi Özgecan Kadın Koordinasyon ve Sosyal Hizmetler Merkezi Gönüllü Yöneticisi Fatma Taşçı’ya ve OMÜ Çocuk Acil Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Ahmet Güzel’e duyarlılıklarından dolayı teşekkür etti.
Kaynak: İHA