Facebook 'canlı yayın' Android'te!

Artık sadece tek tuşla canlı yayın yapabilirsiniz.

Facebook 'canlı yayın' Android'te!
Geçtiğimiz sene Ağustos ayında, giderek popülerleşmeye başlayan canlı yayın furyasına ilk adımını atan; Aralık ayında ise çıtayı genişletip ABD ve iPhone kullanıcılarına olanak sağlayan Facebook bir adım daha atıyor ve canlı yayın uygulamasını Android kullanıcılarına açıyor.

Facebook'tan yapılan açıklamaya göre, Android cihaz kullanıcıları önümüzdeki hafta Facebook'un canlı yayın özelliğinden faydalanabilecek. Fakat Facebook, Android kullanıcıları için de yine önceliği ABD'de yaşayanlara verecek.

Facebook 'canlı yayın' Android'te!

Canlı yayın için yapmamız gereken bildirim penceresi üzerindeki 'go live' ikonuna tıklamaktan ibaret. Bunun ertesinde artık istersek ön yahut da arka kameradan yapabiliriz çekimi. İkisi birden eşzamanlı biçimde kullanılmıyor ama. Çekim bitince profilimizde kaldığı için (silmediğimiz sürece) dilersek sonradan da izleyebiliyoruz. Bunun haricinde yine Periscope'taki olduğu gibi takipçilerimizi, beğenenleri veya yorumları gerçek zamanlı biçimde görebiliyoruz. Aynı bir film şeridi gibi geçiyorlar önümüzden.

Canlı yayın özelliğinin Türkiye'ye hangi platformda ve ne zaman geleceğine yönelik bir bilgi ise henüz yok.