Denizli'de Tekstil Ürünleri Defilesi

Denizli tekstilinin yeni trendleri Didem Soydan, Ece Begüm Yücetan ve Sinem Sülün gibi ünlü mankenler tarafından podyumda sergilendi.

Denizli Ticaret Odası (DTO) ev sahipliğinde kentteki tekstil ürünleri teşvik etmek amacıyla organize edilen 'Denizli Tekstil Yenlik ve Tasarım Merkezi Defilesi' ünlü mankenlerin yer aldığı defilede görücüye çıktı.

Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA) işbirliğinde düzenlenen 'Enerji ve geometrik' ana temalı defile, kentteki bir otelde gerçekleştirildi.

Özlem Yıldız'ın sunuculuğunu yaptığı gecede, DTO tasarım merkezindeki 10 tasarımcının hazırladığı kreasyonlar, Didem Soydan, Ece Begüm Yücetan ve Sinem Sülün'de aralarında bulunduğu mankenlerce tanıtıldı.

Tekstil sektörü temsilçilerinin yoğun ilgi gösterdiği gecede, davetliler, cep telefonlarıyla podyuma çıkan mankenlerin fotoğraflarını çekmek için birbiriyle yarıştı.

DTO Başkanı Necdet Özer, defile öncesinde AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaptıkları çalışmalarla tekstil sektörü için yeni ve özgün tasarımlar oluşturulmasını hedeflediklerini belirtti.

Denizli'nin ihracatının yüzde 66'sını tekstil sektörünün oluşturduğuna dikkati çeken Özer, şunları kaydetti:

'Vizyon sahibi tasarımcılar yetiştirme bilincini geliştirmek, yenileşim ve Ar-Ge konularında işletmelerin bilgi eksikliğini gidermeyi amaçladık. 18 ay boyunca devam eden proje merkezimizde ayrıca 40 öğrenciye 192 saat tasarım eğitimi ve 96 saat tasarım yazılım programları eğitimi verildi. Kursu başarıyla tamamlayan 10 öğrencimizin bugün burada eserlerini görmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Defilede 2016-2017 yıllarında öne çıkacak temalar, ilimizin tekstilde en önemli kumaşlarından olan Buldan bezine uygulanmaya çalışıldı. Bu defilede sergilenen tüm kıyafetler, merkezimizde eğitim alan tasarımcı adaylarının kendi tasarımlarının yine kendileri tarafından kıyafete dönüştürülmesi ile meydana getirilmiştir. Amacımız kentimizin tekstilini, konfeksiyonu ve hazır giyimine katkıda bulunmak. Burada katma değerli ürünler üretebilmek ve bunlarla da ihracatın rakamsal bazda sayısını artırmayı hedefliyoruz. Daha kaliteli ve modern ürünler üreterek çıtayı yükseltmeyi hedefliyoruz.'

Defileyi, Pamukkale Kaymakamı Veysel Beyru, DTO Başkanı Necdet Özer, Denizli Sanayi Odası Başkanı Müjdat Keçeci, Türkiye Moda ve Hazır Giyim Federasyonu Başkan Yardımcısı İsa Dal, GEKA Genel Sekreteri Süleyman Alata ile çok sayıda davetli izledi.

Kaynak: AA