Beyaz Takım Elbiseli Seyyar Satıcı

Tokat’ta beyaz takım elbisesiyle el arabasında sarımsak satan İdris Kaya, "Çalıştıktan sonra aç kalma diye bir şey yok" dedi.

Beyaz Takım Elbiseli Seyyar Satıcı
Tokat’ta 23 yıldır seyyar olarak sarımsak satan 5 çocuk babası 59 yaşındaki İdris Kaya, ’Doktor’ lakabı ile tanınıyor. Yurt dışında çalıştıktan sonra Tokat’ta 2 yıl kuyumculuk yapan Kaya, işlerin iyi gitmemesi üzerine tekrar sarımsak ve limon satışı yapmaya başladı.

5 çocuk büyüterek evlendiren Kaya, en büyük zenginliğinin iki oğlunun imam olması olduğunu kaydetti.

Bağkur’dan emekli olan Kaya, köşe başlarında, hafta sonları ise pazar yerlerinde seyyar arabası ile satış yapmaya devam ediyor.

BEYAZ TAKIM ELBİSELİ SEYYAR

Her gün yol başlarında seyyar arabasıyla satış yapanlardan farklı olarak beyaz takım elbise, beyaz ayakkabıları ile dikkat çeken Kaya, müşterilerini bu şekilde karşılıyor. Beyaz giymeyi temizliğin simgesi olduğu için sevdiğini ifade eden Kaya, "Peygamberimiz de genelde beyaz elbiseler giymeyi severmiş. Ben de havaların güzel olduğu günlerde beyaz giyiyorum. Vatandaşların dikkatini çekiyor. Kastamonulu bir vatandaşın vesilesi ile sarımsak işine başladım. 23 yıldır sarımsak satıyorum. Okuduğumuz bilgilere göre sarımsakta tıbbın ulaşamadığı şifalar var" dedi.

Kaya, genç yaşlarda başladığı esnaflık hayatı boyunca değişik işler yaptığını ifade ederek şöyle konuştu:

"Tokat’ta kuyumcu dükkanı açtım. İstanbul’da iş yeri açtım başarılı olamadım. ’Mesleğin kalfalığı ile çıraklığını yapmaz isen ustalıkta başarılı olunmaz’ der atalarımız. Dolayısıyla mesleğime, sarımsakçılığa geri döndüm. Çalıştıktan sonra aç kalma diye bir şey yok. Mendil, çorap, sarımsak, limon sat ev geçinir Allah’ın izni ile. Ama sen gidip kahvede, sigarada harcayıp kazanamazsan ev geçinmez. Bir insanın çalışması Allah’ın izni ile 3 kişilik aileyi geçindirir. Ben bu işte 5 çocuk okuttum. İkisi hafız oldu, kızlarımı evlendirdim. Oğlumun biri de benim gibi pazarcılık yapıyor. Hayat böyle devam ediyor."
Kaynak: İHA