Afgan Çocuk Khurami Taburcu Edildi

Erzurum'da kaçak yollarla Türkiye'ye girdikten sonra ellerindeki donma nedeniyle hastanede tedavi altına alınan Afgan çocuk Samir Khurami, taburcu edildi Göç yolunda donma tehlikesi atlatan Khurami, Danimarka'da bulunan anne ve babasının yanına gönderilecek Erzurum İl Göç İdaresi Müdürü Özcan: ' Şu an Danimarka Kızılhaç ile Türk Kızılayı görüşme halinde. Biz de takibini yapıyoruz. Bu süreç tamamlandığında da Samir'i Danimarka'da bulunan annesi ve babasının yanına göndereceğiz'

Ağrı'dan kaçak yollarla Türkiye'ye giriş yaptıktan sonra donmak üzereyken Erzurum'da hastanede tedavi altına alınan 9 yaşındaki Afgan çocuk Samir Khurami, tedavisinin ardından taburcu edildi.

Khurami'nin, Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yanık Tedavi Merkezindeki tedavisi tamamlandı. Taburcu edilen Khurami, İl Göç İdaresi Müdürlüğü yetkilileri tarafından, Nene Hatun Kız Yetiştirme Yurdu ve Çocuk Yuvasına teslim edildi.

İl Göç İdaresi Müdürü Haşim Özcan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Samir'in tedavisinin bittiğini ve sağlık durumunun iyi olduğunu belirtti.

Samir'in soğuktan zarar gören ellerinin, tedaviyle iyileştiğini belirten Özcan, şunları söyledi:

'İnşallah hayatında daha güzel günler göreceğine inanıyorum. Devletimiz bu süreçte hep onun yanında oldu. Kendi çocuğumuz gibi bakıp her zaman ziyaretini yaptık. Bundan sonra Samir, geçici olarak Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne bağlı yurdumuzda kalacak. Şu an Danimarka Kızılhaç ile Türk Kızılayı görüşme halinde. Biz de takibini yapıyoruz. Bu süreç tamamlandığında da Samir'i Danimarka'da bulunan annesi ve babasının yanına göndereceğiz. İnşallah Samir bu vesileyle anne ve babasına kavuşmuş olacak.'

Danimarka'ya gitmek üzere iki kuzeniyle bir ay önce Afganistan'dan yola çıktığı öğrenilen Khurami, Erzurum'da donma tehlikesi geçirince, kendilerini yasa dışı yollardan yurt dışına çıkaracak kişilerin isteğiyle hastaneye bırakılmış, İl Göç İdaresi yetkililerine ailesinin Danimarka'da olduğunu söylemesi üzerine anne ve babasına ulaşılması için çalışma başlatılmıştı.

Kaynak: AA