'Hisar Tepesinden Türkmen Dağına' Kampanyası

Kampanya kapsamında toplanan 2 tır un ve 1 minibüs oyuncak, Bayırbucak Türkmenlerine ulaştırılmak üzere yola çıktı.

Taraklılara Hizmet Derneği (TA-Hi-DER) tarafından 'Hisar Tepesinden Türkmen Dağına' sloganıyla toplanan 2 tır un ve 1 minibüs oyuncak, Bayırbucak Türkmenlerine gönderilmek üzere yola çıktı.

Taraklı Kaymakamı Muhammet Kaya, Hacı Atıf Han'ı önünde düzenlenen etkinlikte yaptığı konuşmada, yardım seferberliğine öncülük ettiği için TA-Hİ-DER üyelerine teşekkür etti.

TA-Hİ-DER Başkanı Alaattin Özçayır, Müslümanlara yapılan zulümlerin sona ermesi için birlik olunması gerektiğini belirterek, 'Mehmet Akif’in 'Toplu vurdukça yürekler, onu top sindiremez' mısralarında öğütlediği gibi toparlanmanın, birlik olmanın zamanı çoktan geldi. Bir an önce 'benim tarikatım, senin cemaatin' çekişmesini bir kenara bırakıp İslam'da birleşmeliyiz. Hisar Tepesinden Türkmen Dağına' sloganıyla düzenlenen yardım seferberliği kapsamında Taraklı ilçesinden 2 tır un ve 1 minibüs oyuncak ve kırtasiye malzemesi toplandı. Yardım seferberliğine destek veren Taraklı Kaymakamı Kaya'ya, Belediye Başkanı Tacettin Özkaraman'a, Milli Eğitim Müdürü Yakup Çakmak ve İlçe Müftüsü Faruk Güneş'e teşekkür ediyorum' diye konuştu.

TA-Hİ-DER öncülüğünde başlatılan yardım kampanyasının, okullarda toplanan kırtasiye malzemesi ve oyuncakların teslim alınmasıyla sona erdiğini ifade eden Özçayır, 'Öğrencilerin kumbaralarında biriktirdiği 3 bin 500 lira para yardımı ile kampanyaya ayrıca destek verdi. Ayrıca öğrenciler tarafından üretilen el emeği, göz nuru oyuncaklar da kampanya kapsamında Türkmenlere gönderilecek' dedi.

İHH Sakarya Başkanı Sabahattin Aydın da gönderilen yardımın küçümsenmemesi gerektiğini vurgulayarak, 'Nüfusuna oranla kıyasladığımızda, Taraklı, Sakarya'da diğer ilçeler arasında birinci geliyor. Bu sebeple Taraklılıları tebrik ediyor, hepinize teşekkür ediyorum. Toplanan yardımın, son günlerde yokluktan çimleri bile yemek zorunda kalan insanlar için hayati önem taşıyor' ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından ilçe müftüsü Faruk Güneş'in yaptığı duanın ardından yardım tırları tekbirlerle yola çıktı.
Kaynak: AA