Gölde Buz Üzerinde Atlı Kızak Ve Güneş Keyfi

Hava sıcaklıklarının artmasına rağmen yarım metre buz tabakasına sahip Çıldır Gölü, güneşli havada düzenlenen atlı kızak gezileriyle bölgeye gelen turistlere doyumsuz manzaralar sunuyor.

Ardahan'da, hava sıcaklığının yükselmesine rağmen yaklaşık yarım metre buz tabakasıyla örtülü Çıldır Gölü, bölgeye gelen yerli ve yabancı turistlere güneşli güzel günde eşsiz kış manzaraları sunuyor.

Her yıl kış döneminde kalın buz tabakasıyla kaplanan Çıldır Gölü, havaların ısınmaya başlamasına rağmen kalın buz tabakası sayesinde atlı kızak gezilerine ev sahipliği yapmaya devam ediyor.

Buz tutmuş göl yüzeyi ve çevresideki karla kaplı doğal güzelliklerle ziyaretçilerine doyumsuz kış manzaraları sunan Çıldır Gölü, hafta sonunda çok sayıda ziyaretçi ağırladı.

Ziyaretçi gruplarının kimisi atlı kızak gezilerine katılırken kimi ziyaretçiler ise buz kaplı göl üzerinde yürüyüş yapmanın keyfini yaşadı.

Atlı kızakçılardan Tekin Akçay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, tüm yurtta hava sıcaklıklarının arttığını, Çıldır Gölü'nde ise güzel havada kış manzarasının yaşanmaya devam ettiğini söyledi.

- Bu keyif mart ortasına kadar sürer

Göldeki buz tabakasının yeterli seviyede olmasıyla atlı kızak gezilerini sürdürdüklerini ifade eden Akçay, 'Mart ortasına kadar bu keyif böyle sürer. Yerli ve yabancı turistlere bu doyumsuz manzarayı her yıl olduğu gibi bu yıl da yaşatıyoruz. Bugünlerde talep çok arttı. İl içinden, dışından ve yurt dışından gelenler var' dedi.

Fransa'dan tatil için gelen Gülay Tatar ise ilk kez Çıldır Gölü'nün buzlu halini gördüğünü belirtti.

Gölün eşsiz bir güzelliğe sahip olduğunu ve burasının aslında çok daha fazla turist çekmesi gerektiğini dile getiren Tatar, 'Manzara doyumsuz, harika. Daha çok insan olabilirdi. Bugün üçüncü kez atlı kızağa bindim, doyamadım. Doyumsuz bir manzara karşınızda duruyor. Bol bol fotoğraf çektirdik. Ayrıca uçsuz bucaksız buz üzerinde yürüyüş farklı ve çok etkileyici oluyor. Çok keyif aldık' dedi.
Kaynak: AA