AK Partili Kadın Vekillerden 28 Şubat Açıklaması

AK Parti İstanbul Milletvekili Fatma Benli, "Millet iradesinin yok sayıldığı 28 Şubat postmodern darbesini tarih önünde mahkum ediyoruz" dedi.

AK Partili Kadın Vekillerden 28 Şubat Açıklaması
AK Parti İstanbul Milletvekili Fatma Benli, beraberindeki AK Partili kadın milletvekilleriyle Meclis’te basın toplantısı düzenledi.

Benli, millet iradesine aykırı her türlü hukuksuzluğa karşı çıkacaklarını 28 Şubat’ta bir kez daha deklare ettiklerini belirtti.

28 Şubat 1997 tarihinde alınan kararlar sonrası gerçekleştirilen postmodern darbeye ilişkin Benli, "’Bin yıl sürecek’ iddiasıyla irticayla topyekun mücadele başlığı altında, toplumun değişik kesimlerine karşı pek çok mağduriyet gerçekleştirdiği gibi, Meclis çatısı altında, ’Bu kadına haddini bildirin’ ifadeleriyle halkın seçtiği bir milletvekilinin dahi görev yapmasını engellemiştir. Bu noktada Meclisteki kadın vekiller olarak, bundan sonra tekrar 28 Şubatlar yaşatılmaması için çaba göstereceğimizi bildirmenin haklı onurunu yaşamaktayız" ifadelerini kullandı.

Başörtülü kurucuları olduğu için Anayasa Mahkemesi’ne şikayet edilen hatta hakkında kapatma davası açılan, cumhuriyet mitingleri ile devrilmeye çalışılan, e-muhtıraların muhatabı olan AK Parti’nin, milletinden aldığı güçle bütün vesayet odaklarını ortadan kaldırdığını belirten Benli, AK Parti’nin tüm Türkiye’ye zarar veren yasak ve ayrımcı uygulamalara son verdiğini söyledi.



Benli, "Bundan sonra bize düşen, elimizden geldiğince kalan yaraları sarmak ve Yeni Türkiye’de asla kimsenin ayrımcılığa uğramayacağı bir gelecek için çaba göstermektir. Millet iradesinin yok sayıldığı 28 Şubat postmodern darbesini tarih önünde mahkum ediyoruz. Bir kere daha, benzer süreçlerin yaşanmaması için hep beraber mücadele edeceğimizi tekrarlıyoruz. Bunun için insan olma onurunu önceleyen sivil bir anayasa için herkesin desteğini bekliyoruz" dedi.

Kaynak: İHA