AK Parti Samsun 66. Genişletilmiş İl Danışma Meclisi Toplantısı

AK Parti Samsun İl Başkanı Göksel: 'Türkiye, 28 Şubat 1997'de yaşanan kara günleri bir daha yaşamayacaktır. Buna izin vermeyeceğiz'

AK Parti Samsun İl Başkanı Muharrem Göksel, 'Türkiye, 28 Şubat 1997'de yaşanan kara günleri bir daha yaşamayacaktır. Buna izin vermeyeceğiz' dedi.

Samsun Büyükşehir Belediyesi Sanat Merkezi'nde düzenlenen AK Parti 66. Genişletilmiş İl Danışma Meclisi Toplantısı'na Samsun Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Turan Çakır, belediye başkanları ve partililer katıldı.

Türkiye'nin tarihi boyunca darbeler ve ihtilallerle karşı karşıya kaldığını belirten Göksel, bu demokrasi karşıtı uygulamalardan birisinin de 28 Şubat süreci olduğunu vurguladı.

Göksel, Türkiye'nin siyasi tarihine geçen kararlar ve bu kararların uygulanması sırasında siyasi, idari, hukuki ve toplumsal alanlarda yaşanan baskılarla hatırlandığını belirterek, 'Bu süreçte yaşananlar, post-modern darbenin en basit örneğidir. Bu dönem, başta başörtüsü gibi ayrımcı uygulamalara ve insan hakları ihlallerine sahne olmuş, başörtülü öğrenciler okullardan atılmış, ikna odaları kurulup başlarını açmaları için zorlanmış ve çok sayıda kamu personeli işinden çıkartılmıştır. Türkiye, 28 Şubat 1997'de yaşanan kara günleri bir daha yaşamayacaktır. Buna izin vermeyeceğiz' diye konuştu.

Seçimlerden başarısızlıkla çıkan parti ve grupların, terörü hortlamak için çalıştığını ifade eden Göksel, şunları kaydetti:

'Ankara’da yaşanan patlama ise terör vahşetinin son örneğidir. Ankara patlamasında hayatını kaybeden sivil ve askeri vatandaşlarımızı rahmetle anıyoruz. Ayrıca Doğu ve Güneydoğu da şehit olan güvenlik güçlerimize Allah'tan rahmet, yaralananlara acil şifalar diliyorum. Vatandaşımızın huzuru ve güvenliği için, bu terörü bitireceğiz. Devletimiz ülkemizin güneydoğusunda sokağa çıkma yasaklarını koydu. Bu yasaklar, orada yaşayan vatandaşlarımızın mağduriyeti için değil, huzuru için güvenliği için konuldu ancak bu durum HDP tarafından çarpıtılıyor. Terörü hortlatmak isteyenler baktılar ki PKK’nın sonu geliyor. Yeni senaryolarla Türkiye'yi nasıl karıştırabiliriz ve terörü nasıl Türkiye’de yaygınlaştırabilirizin hesabını yapıyorlar.'

Göksel, Türkiye'de yeni bir anayasa süreci başlatılırken olayların çoğalmasının tesadüf olmadığını vurgulayarak birilerinin sistem değişikliğini engellemeye yönelik hesap yapıldığını ancak Türkiye'yi ve Türkiye'nin yükselişinin engellenemeyeceğini söyledi.

Kaynak: AA