AK Parti İstanbul Milletvekili Benli Açıklaması

'Millet iradesinin yok sayıldığı 28 Şubat postmodern darbesini tarih önünde mahkum ediyoruz'.

AK Parti İstanbul Milletvekili Fatma Benli, millet iradesinin yok sayıldığı 28 Şubat postmodern darbesini tarih önünde mahkum ettiklerini belirterek, 'Bir kere daha benzer süreçlerin yaşanmaması için hep beraber mücadele edeceğiz' dedi.

Benli, beraberinde AK Parti'li kadın milletvekilleriyle parlamentoda düzenlediği basın toplantısında, millet iradesine aykırı her türlü hukuksuzluğa karşı çıkacaklarını, 28 Şubat'ta bir kez daha deklare etmek istediklerini bildirdi.

Benli, '28 Şubat 1997'te alınan kararlar sonrası gerçekleştirilen postmodern darbe, 'bin yıl sürecek' iddiasıyla irticayla topyekun mücadele başlığı altında, toplumun değişik kesimlerine karşı pek çok mağduriyet gerçekleştirdiği gibi, Meclis çatısı altında 'Bu kadına haddini bildirin' ifadeleriyle halkın seçtiği bir milletvekilinin dahi görev yapmasını engellemiştir. Bu noktada Meclisteki kadın vekiller olarak, bundan sonra tekrar 28 Şubatlar yaşatılmaması için çaba göstereceğimizi bildirmenin haklı onurunu yaşamaktayız' diye konuştu.

28 Şubat kararları alındığında, başörtülü kadınlar inançları nedeniyle haklarından yoksun bırakıldıklarında, hatta sağlık hizmeti alamadığında, meşru hükümet devrilip halkın iradesi yok sayıldığında, sadece mağdurların değil tüm Türkiye'nin zarar gördüğünü belirten Benli, şunları kaydetti:

'Başörtülü kurucuları olduğu için Anayasa Mahkemesine şikayet edilen, hatta hakkında kapatma davası açılan, cumhuriyet mitingleri ile devrilmeye çalışılan, e-muhtıraların muhatabı olan AK Parti, milletinden aldığı güçle bütün vesayet odaklarını ortadan kaldırmış, tüm Türkiye’ye zarar veren yasak ve ayrımcı uygulamalara son vermiştir.

Bundan sonra bize düşen, elimizden geldiğince kalan yaraları sarmak ve Yeni Türkiye'de asla kimsenin ayrımcılığa uğramayacağı bir gelecek için çaba göstermektir. Millet iradesinin yok sayıldığı 28 Şubat postmodern darbesini tarih önünde mahkum ediyoruz. Bir kere daha, benzer süreçlerin yaşanmaması için hep beraber mücadele edeceğimizi tekrarlıyoruz. Bunun için insan olma onurunu önceleyen sivil bir anayasa için herkesin desteğini bekliyoruz.'

Kaynak: AA