Yaşar Holding - Toyo Ink Group Ortaklığı

Boya kimyamürekkep sektörünün önde gelen kuruluşlarından Yaşar Holding, Toyo Ink Grup ile güçlerini birleştirdi.

Boya kimya-mürekkep sektörünün önde gelen kuruluşlarından Yaşar Holding, Toyo Ink Grup ile ortaklık sürecini tamamladı.

Hisse devir sözleşmesini Ocak 2016’da imzalayan Yaşar Holding ve Toyo Ink Group, güçlerini birleştirdi. Swiss Otel Grand Efes’te gerçekleşen imza törenine Yaşar Holding Yönetim Kurulu Başkanı Selim Yaşar, Toyo Matbaa Yönetim Kurulu Başkanı Koji Wada ile şirket çalışanları katıldı.

Törende konuşan Yaşar, 1968 yılında mürekkep işine girdiklerini belirterek, 'Bugün artık küresel bir ekonomiden bahsediyoruz, artık lokal ekonomi kavramları yok. Bu açıdan bugünlere kadar getirdiğimiz matbaa mürekkepleri şirketinin böyle bir ortaklık yapması önemli. Bu anlaşmayla hisselerimizin yüzde 75'i Toyo'ya devredildi. Bir süre Dyo markasını kullanacaklar, sonrasında Toyo markasıyla piyasaya kendilerini tanıtacaklar' diye konuştu.

Wada ise ortaklıkla Türkiye ve çevre ülkelerde de ürünlerini müşterilerle buluşturma şansı bulduklarını vurgulayarak, 'Hep beraber çalışarak, bu bölgede Toyo matbaa mürekkeplerini pazarın bir numarası haline getireceğiz' dedi.

Toyo Ink Group Başkanı Katsumi Kitagawa da insan odaklı bir yönetim felsefesini benimsediklerini vurgulayarak, müşteri, çalışan ve toplum menfaatini sağlamaya çalışacaklarını dile getirdi.
Kaynak: AA