Üstün Yeteneklilere Yetenek Atölyeleri

Ankara Kalkınma Ajansı 2015 Yılı Mali Destek Programı kapsamında desteklenen "Özel Yeteneklilere Yönelik Bütünleştirilmiş Sınıf İçi Farklılaşma Programı Hazırlanması ve Yetenek Atölyeleri Oluşturma Projesi" açılış toplantısı yapıldı.

Ankara Kalkınma Ajansı’ndan yapılan açıklamaya göre; Altındağ İlçesindeki okullarda görev yapan 60 sınıf öğretmeni ve 7 branş öğretmeni üstün yetenekli çocuklara destek atölyelerinde eğitim verecek.

25 Şubat 2016 tarihinde Altındağ Özdemir Gürocak İlkokulu’nda gerçekleştirilen toplantıya, Ankara Vali Yardımcısı Süleyman Hürrem Aksoy, Ankara Milli Eğitim Müdürü Erol Bozkurt, Milli Eğitim Bakanlığı’ndan yetkililer, öğretmenler, Ankara Kalkınma Ajansı Program Yönetim Birim Başkanı Zekai Efeoğlu ve İzleme ve Değerlendirme Birim Başkanı Muhammed Seyid Pehlivan ile Ajans uzmanları katıldı.

Proje ile Ankara’da ilkokul 3-4. sınıflarda eğitim gören üstün yetenekli çocukların yeteneklerinin keşfedilmesi amaçlanıyor. Program kapsamında, üstün yetenekli çocukların ilgilerine ve potansiyeline göre destek eğitim atölyeleri kurulacak. Çocuklara farklılaştırılmış eğitim programları uygulanırken üstün yetenekli çocuklara yaşıtlarıyla kaynaştırma eğitimi de verilecek.
Kaynak: İHA