Türkiye-Afganistan Dostluk Haftası

Türkiye ve Afganistan arasında 1 Mart 1921'de başlayan diplomatik ilişkilere atfen düzenlenen Türk-Afgan Dostluk Haftası etkinlikleri, Türkiye'nin Kabil Büyükelçiliğinde düzenlenen coşkulu törenle başladı.

Törene Türkiye'nin Kabil Büyükelçisi Ali Sait Akın, Afganistan Türk Görev Gücü Komutanı Hava Pilot Tümgeneral Cahit Bakır, Kabil Türk Eğitim ve Yardım Danışma Komutanı Tuğgeneral Şener Topuç, Afgan yetkililer ve yabancı misyon temsilcileri katıldı.

Büyükelçi Akın, açılış konuşmasında, Türkiye ve Afganistan arasındaki dostluk ilişkilerinin köklü bir geçmişe sahip olduğunu vurgulayarak bu yakın dostluğun temellerinde her iki ülke halkının zor dönemlerinde birbirlerine destek olmasının yattığını vurguladı.

Yaklaşık 200 davetlinin katıldığı etkinliğin ilk gününde konuklar, kurulan Türkmen çadırlarında Türkmen halılarını inceleme ve geleneksel çalgılarla halk ezgilerini dinleme fırsatını buldu.

Etkinlikler kapsamında sergiler, konserler ve panellerle iki ülke arasındaki dostluk ilişkilerinin tarihi süreci ve kültürel bağlar ele alınacak.

Türk-Afgan Dostluk Haftası etkinlikleri sanatçı Hülya Polat'ın vereceği konserle sona erecek.

Kaynak: AA