Suriye'deki İç Savaş

Rus savaş uçakları ve Suriye ordusuna ait helikopterlerin Halep'te muhaliflerin kontrolündeki bazı yerleşim yerlerine misket ve varil bombasıyla düzenlediği saldırıda 11 kişi hayatını kaybetti.

Rus savaş uçakları ve Suriye ordusuna ait helikopterlerin Halep kentinin kuzeyine 'misket ve varil bombalarıyla' düzenlediği saldırılar sonucu 11 kişinin öldüğü bildirildi.

Kentteki sivil savunma yetkililerinden alınan bilgiye göre, Rus jetleri ve Suriye ordusuna ait helikopterler, muhaliflerin kontrolündeki Kaptan el-Cebel beldesi ile Kafr Hamra bölgesine ''misket ve varil bombasıyla'' saldırdı.Yerleşim yerlerini hedef alan saldırılar sırasında, Kaptan el-Cebel'de aynı aileden 10 kişi, Kafr Hamra'da da bir kişinin yaşamını yitirdiği ifade edilirken, Rusların kentin kuzeyindeki Hayan, Hreytan beldesi ile Anadan ilçesi ve Deyret İzze beldesini de bombaladığı aktarıldı.

- ''Rejim ile terör örgütü PYD Kaptan el- Cebel beldesine birlikte saldırdı''

Öte yandan, muhalif gruplardan Nureddin ez-Zenki'den yapılan açıklamada ise rejim ile terör örgütü PKK'nın Suriye uzantısı PYD güçlerinin, Kaptan el-Cebel beldesi ile Şeyh Akil köyüne ortaklaşa saldırdığı belirtildi.

Diğer muhalif gruplarla iş birliği yapan Zenki'nin saldırıları püskürttüğü kaydedilen açıklamada, 'Rejim ile PYD'nin saldırısında muhaliflerin bir tankı imha edildi. Muhalifler, Şeyh Akil köyü çevresinde rejim için çatışan Afgan milisleri esir aldı. Çatışmalar bölgede hala devam ediyor'' denildi.

Muhaliflerin Tamura ve Deyret İzze'ye saldıran rejim ile terör örgütü PYD güçlerini de geri püskürttüğü vurgulanan açıklamada, söz konusu bölgelerin çevresinde çok sayıda PYD militanıyla rejim askerinin de etkisiz hale getirildiği aktarıldı.

Kaynak: AA