Snowboard Dünya Kupası Final Yarışları

18 ülkeden 85 sporcunun katılacağı yarınki şampiyonaya Erciyes Kayak Merkezi ev sahipliği yapacak.

Uluslararası Kayak Federasyonu (FIS) Snowboard Dünya Kupası'nın final etabı yarışları yarın Kayseri Erciyes Kayak Merkezi'nde yapılacak.

Şampiyona, Türkiye Kayak Federasyonu ve Kayseri Büyükşehir Belediyesi Erciyes AŞ iş birliğiyle gerçekleştirilecek.

Kayseri Valisi Orhan Düzgün, yaptığı yazılı açıklamada, Erciyes Kayak Merkezi'nde yapılacak organizasyonda herhangi bir sorunla karşılaşılmaması ve yarışların başarıyla tamamlanması için İl Jandarma Komutanlığı, İl Emniyet Müdürlüğü, Sağlık Müdürlüğü, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından gerekli tedbirlerin alındığını bildirdi.

Düzgün, yarın Erciyes Develi Kapı'da saat 09.00'da başlayacak FIS Snowboard Dünya Kupası final etabında kristal küre ödülünü kazanan sporcunun da belirleneceğini, ayrıca şampiyonada çeşitli konser ve etkinliklerin yer alacağını belirtti.

Kayseri'nin binlerce yıllık tarihi geçmişi, ekonomisi ve doğal güzellikleriyle bir dünya markası olduğu ifade eden Düzgün, şunları kaydetti:

'Son yıllarda önemli yatırımlar yapılan Erciyes'in böyle bir şampiyonayla naklen dünyaya tanıtılacak olması kayak merkezinin tanıtımı adına çok önemli bir fırsat. Geçtiğimiz yıl da Erciyes, Avrupa'nın en iyi sporcularını buluşturan FIS Snowboard Avrupa Kupası'na ev sahipliği yapmıştı. 27 Şubat'ta dünyanın en iyi 85 snowboard sporcusunun yer alacağı Snowboard Dünya Kupası'nın Kayseri'nin hem Türkiye'de hem de dünya çapında tanıtılmasına büyük katkı sağlayacağına inanıyorum.'

- Çelik, Erciyes'te incelemelerde bulundu

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik de Erciyes Kayak Merkezi'ndeki hazırlıkları inceledi.

Pistlerin durumuyla ilgili bilgi alan Çelik, Dünya Şampiyonası'nın Erciyes'te yapılmasını çok önemsediklerini belirtti.

Kayakseverlerinin gözünün yarın Erciyes'te olacağını kaydeden Çelik, şu ifadeleri kullandı:

'18 ülkeden dünyanın en iyi 85 sporcusu Kayseri'ye geldi. Yarış için üç gündür hazırlıklarını sürdüren, aralarında dünya ve olimpiyat şampiyonlarının bulunduğu sporcular yarın piste çıkarak büyük bir mücadele içine girecekler. Müsabakaları NTV Spor ve Eurosport naklen yayınlayacak. Erciyes'in ve Kayseri'nin marka değerini artırmakla, üretilen ürünlerle birlikte kentin topyekun marka değerini de artırmış olacağız. Yapılan işlerle şehir ekonomik olarak çok daha farklı yönlere gidecek.'

Kayseri Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada ise FIS Snowboard Dünya Kupası final yarışlarını izlemek isteyen vatandaşlar için İpeksaray, Forum Kayseri ve Kayseripark alışveriş merkezleri ile tüm mahalle muhtarlıklarından ücretsiz otobüs seferleri düzenleneceği bildirildi.
Kaynak: AA