Manisa Büyükşehir, İtalya'daki Akıllı Şehirler Toplantısında Yer Aldı

Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Fuat Uzun, Avrupa kentlerini ve kentsel ekosistemlerini, geleceğin akıllı kentlerine dönüştürmeyi hedefleyen ‘Cityfied’ projesinin İtalya’nın Udine şehrinde yapılan değerlendirme toplantısına katıldı.

Manisa Büyükşehir, İtalya'daki Akıllı Şehirler Toplantısında Yer Aldı
Avrupa Birliği tarafından, Avrupa kentlerini ve kentsel ekosistemlerini, geleceğin akıllı kentlerine dönüştürmeyi hedefleyen Cityfied projesinin, İtalya’nın Udine şehrinde değerlendirme toplantısı yapıldı. Türkiye’den Soma ilçesinin de yer aldığı projenin değerlendirme toplantısına Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Fuat Uzun, Soma Bölge Isıtma Sistemleri Genel Koordinatörü Halis Satılmış ve Makine Mühendisi Emre Türker de katıldı.

Toplantıda projenin uygulandığı yerlerden biri olan Soma’da binaların iyileştirilmesi, yenilikçi ısıtma ve soğutma sistemleri ve şebeke yönetimini geliştirmek için sunulan çözümler ve dağılımı yapılan elektik üretim hattının arttırılması ile Avrupa’da yaygınlaştırılacak en uygun modelin uygulanması konuları görüşüldü. Udine ziyaretinde Manisa heyeti, Udine Belediye Başkanı Prof Dr. Furio Honsell ile de bir araya gelerek Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün selamlarını iletti. Soma Bölge Isıtma Sistemi’ne Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin büyük önem verdiğine değinen Genel Sekreter Yardımcısı Uzun, şunları söyledi: “Soma’da hayata geçirdiğimiz Bölge Isıtma Sistemi’nin tamamının bitirilmesi ile yaklaşık 46 milyonluk bir yatırım gerçekleştirmiş olacağız. Somalı vatandaşlarımızın gerek maruz kaldığı hava kirliliğinin önlenmesi gerekse de sağlıklı ısınması için ekiplerimiz yoğun bir şekilde çalışıyor. Büyükşehir Belediye Başkanımız Cengiz Ergün de bu konuya hassasiyetle yaklaşıyor. Başkanımızın öncülüğünde Soma’daki hava kirliliğini en aza indirip, vatandaşlarımızın sağlıklı bir şehirde yaşamalarını sağlayacağız”
Kaynak: İHA