Karaman'da, Sevgi İzi Projesi Hayata Geçirildi

Karaman’da hayata geçen Sevgi İzi Projesi ile özellikle yaşlı ya da kendini ifade edemeyen engelliler kaybolduğu zaman kollarına yapılan numaralı dövme sayesinde kim olduğu belirlenebilecek.

Karaman'da, Sevgi İzi Projesi Hayata Geçirildi
Televizyon sunucusu Müge Anlı tarafından başlatılan “Sevgi İzi Projesi” ile engelli çocuklar başta olmak üzere Karaman’da yaklaşık 200 engelli vatandaşın bileğine numaralı dövme yapılacak. Karaman Sakatlar Derneği ile Karaman Esnaf ve Sanatkarlar Odasına bağlı Berberler ve Kuaförler Odasının yürüttüğü Sevgi İzi Projesinin uygulandığı özel bir rehabilitasyon merkezini ziyaret eden Vali Murat Koca, Karaman Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, Karaman Emniyet Müdürü Mehmet Şahne ve İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Mustafa Akış proje hakkında bilgi aldı.

Proje hakkında bilgi veren Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Selahaddin Pekoğlu, “Bazı öğrencilerimiz var evden kaçıyor. Polisler bulduğu zaman ailelere kısa sürede ulaşabilmeleri için sevgi izinden faydalanıyor. Zihinsel engelli, alzaymır hastası ve benzeri rahatsızlıkları bulunan ve kaybolma ihtimali yüksek olan kişilere daha çabuk ulaşılması sağlanacak. Projeye göre, kaybolma ihtimali yüksek olan kişilerin koluna sevgi izini belirten bir rakam işleniyor. Bu rakamla www.benibuldular.com’a kayıt yaptırılıyor. Kişi kaybolduğunda kolundaki bu sevgi izini görenlerin bu siteye bildirmeleri halinde yakınlarına hemen ulaşılması sağlanıyor” dedi.

Engelli çocukların kollarına numaralı dövme yaptıran aileler ise, uygulamanın çok iyi ve faydasının olacağını söyledi.

Kaynak: İHA